среда, фебруар 28, 2024

Nataši Ninković nagrada za najbolje glumačko ostvarenje na Danima Zorana Radmilovića

Slične objave

Podeli

ZAJEČAR, 23. oktobra 2021. – Prestižna nagrada u glumačkom svetu, nagrada za najbolje glumačko ostvarenje na pozorišnom festivalu u Zaječaru koji nosi ime Zorana Radmilovića u njegovom jubilarnom 30. izdanju pripala je Nataši Ninković za ulogu Nere u predstavi „Tre sorele“ po tekstu Stevana Кoprivice, u režiji Milana Кaradžića i produkciji Zvezdara teatra iz Beograda. Stručni žiri koji su činili dr Miroslav Radonjić, predsednik i članovi dr Duško Ljuština i Milan Caci Mihailović, bio je jednoglasan u ovoj odluci.

Žiri je jednoglasno odlučio da Nagrada za vizuelni identitet pripadne predstavi „Gospođica Julija“, koprodukciji Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ Vinkovci i Hrvatskog narodnog kazališta Osijek.

Festivalska publika koja je glasala nakon svake predstave, najviše ocene dala je predstavi SNP iz Novog Sada. Predstava „Кo je ubio Dženis Džoplin“ po tekstu Tijane Grumić  i u režiji Sonje Petrović sa prosečnom ocenom 9,82 osvojila je Nagradu publike.

Od ove godine, na zaječarskom pozorišnom festivalu dodeljuje se još jedna nagrada – za najboljeg mladog glumca. Novoustanovljeni novinarski žiri: Tatjana Njažić, predsednica i članice Olivera Milošević i Borka Golubović Trebješanin, odlučio je da prvi laureat nove festivalske nagrade bude Sonja Isailović za ulogu Dženis Džoplin u predstavi „Кo je ubio Dženis Džoplin“ Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

U čast nagrađenih zaječarsko pozorište premijerno će za kraj festivala igrati „Pokondirenu tikvu” Jovana Sterije Popovića  u adaptaciji i režiji Olivere Viktorović Đurašković.

D. B.