субота, јул 20, 2024

Na protestu ispred RIK zatraženo formiranje stručnog tima za sređivanje biračkog spiska

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 25. decembra 2023. (Beta) – Osmi protest koalicije “Srbija protiv nasilja” protiv izbornih neregularnosti održava se i večeras ispred zgrade Republilke izborne komisije (RIK), a kandidat za gradonalcelnika SPN zatražio je formiranje stručnog tima koji bi sredio birački spisak i sprečio njegove naknadne promene.

Protestu su se pridružili i studenti koji su danas od 11.00 do 18.00 časova blokirali centrale beogradske saobraćajnice, zahtevajući takođe kontrolu biračkog spiska. Studenti su ispred zgrade RIK sapštili da će proteste proširiti na celu Srbiju, ukoliko se do srede ne odgovori pozitivno na njihove zahteve.

Oni su tražili da se puste na slobodu njihove kolege koje su uhapšene sinoć, a ponovo su pozvali i da ne bude nikakvih nasilnih poteza,uz drevnu poruku da “studenti nisu zapalili žito”.

Takođe, oni insistiraju da im se obrate predstavnici opozicije. Kandidat za gradonačelnika “Srbije protiv nasilja” Vladimir Obradović izjavio je za N1 da podržava studente i da su tu “svi na istom zadatku i svi se bore da se ne dozvoli izborna krađa i da dođe do novih fer izbora”