уторак, мај 28, 2024

N1 i Nova S predale dokumentaciju za nacionalne frekvencije

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 17. juna 2022. – Televizije N1 i Nova S predale su danas Regulatornom telu za elektronske medije (REM) neophodnu dokumentaciju za podnošenje prijave na konkursu za dodelu nacionalne dozvole za emitovanje programa.

Kao informativni prekogranični kablovski kanal, N1 postoji od 2014. godine i u srpskoj javnosti se profilisao kao televizija kojoj veruju, kao profesionalan, nezavisan i objektivan medij. To dokazuju i merenja gledanosti TVBeat-a, prema kojima je N1 u mreži u kojoj se emituje, u poslednje dve godine stalno među pet najgledanijih kanala, gledaniji i od pojedinih trenutnih televizija sa nacionalnom frekvencijom.

Proteklih par meseci su, zajedno sa domaćim i stranim ekspertima, radili na razvoju elaborata kako bi mogli da garantuju da će programskom šemom biti u mogućnosti da gledaocima na nacionalnom nivou ponude pravovremene, objektivne i nezavisne informacije, uz dodatno obogaćivanje programske šeme kvalitetnim i raznovrsnim programom, navodi se na portalu N1.

Emisije koje su do sada privlačile veliku pažnju gledalaca i na profesionalan, etičan i zanimljiv način tretirale najaktuelnije teme političkog, privrednog, kulturnog života su temelj budućnosti N1. Vrednost zalaganja tima televizijskih profesionalaca N1 prepoznale su i brojne domaće i međunarodne organizacije, a za ovih osam godina novinari i televizija N1 dobili su više od 40 nagrada. U slučaju dobijanja dozvole, N1 planira dodatne višemilionske investicije u kvalitet i raznovrsnost programa i dalje osnaživanje naših kapaciteta.

Potrebnu dokumentaciju predala i TV Nova S

Nova S je kao kablovski kanal u prethodne tri godine zadobila veliko poverenje gledalaca zbog kvalitetnog sadržaja koji nudi, a merenja gledanosti potvrđuju da smo, uprkos ograničenoj dostupnosti, ispred određenih televizija koje trenutno imaju nacionalnu frekvenciju.

„U dosadašnjoj praksi smo dokazali da nam je prioritet javni interes, pružajući adekvatan balans različitih programa, sve sa ciljem da publiku informišemo, edukujemo i zabavimo. Naš informativni program je svojim kredibilitetom i profesionalizmom postao nezaobilazni izvor informisanja a i ubuduće ćemo biti fokusirani na obezeđivanje pouzdanih i objektivnih informacija za gledaoce“, stoji u saopštenju.

Emisije iz originalne produkcije na NOVA S vode i uređuju najprepoznatljivija TV lica u Srbiji: Maja Nikolić, Jelena Obućina, Slobodan Georgiev, Goran Dimitrijević, Nevena Madžarević, Danilo Mašojević, Ana Mihajlovski, Vesna Dedić, Marko Stepanović i Srđan Jovanović uz ekipu vrhunskih novinara i reportera.

TV Nova S smatra da gledaocima nudi dodatnu vrednost koja mnogima ranije nije bila dostupna, te da će buduća proizvodnja i selekcija sadržaja značajno unaprediti postojeću ponudu kanala i zadovoljiti publiku širom Srbije, posebno imajući u vidu zavidno međunarodno iskustvo grupacije, čiji su kanali sa nacionalnom dozvolom u regionu redovno među najgledanijim u svojim državama.

Sa televizija N1 i Nova S poručuju da ispunjavaju sve tehničke, organizacione i programske uslove za dobijanje nacionalne dozvole, te da će svim gledaocima u Srbiji ponuditi sadržaje kakve zaslužuju, a naročito nepristrasno i objektivno izveštavanje. (N1/Danas online)