петак, јул 12, 2024

MUP: Za sedam dana 36.000 prekoračenja brzine

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 2. maja 2024. (Beta) – Pripadnici saobraćajne policije otkrili su više od 36.000 prekršaja prekoračenja brzine tokom sedmodnevne međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja koja je sprovedena u okviru organizacije Roadpol (evropska mreža saobraćajnih policija), saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Ta akcija, trajala je od 25. aprila do 1. maja, a kako se navodi u saopštenju, od navedenog broja prekršaja, oko 5.900 prekršaja prekoračenja brzine otkriveno je i sankcionisano u zonama pešačkih prelaza, gde su vršene mere pojačane kontrole, u cilju zaštite pešaka.

U sklopu te međunarodne akcije, 1. maja je realizovana akcija pod nazivom “Speedmarathon”, kada je brzina kontrolisana svim raspoloživim uređajima neprekidno tokom 24 sata, a više od 700 policijskih službenika kontrolisalo je brzinu na oko 1.000 kontrolnih tačaka i otkrilo više od 7.500 prekršaja prekoračenja brzine.

Pripadnici saobraćajne policije, zbog predstojećih uskršnjih praznika u Srbiji, nastaviće sa merama pojačane kontrole u cilju očuvanja što povoljnijeg stanja bezbednosti saobraćaja, saopštio je MUP.