понедељак, март 4, 2024

MUP: Više od 4.200 prekršaja prvog dana pojačane kontrole saobraćaja

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 22. aprila 2022. (Beta) –  Prvog dana akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju povodom predstojećih uskršjih i prvomajskih praznika, saobraćajna policija otkrila je 4.209 prekršaja pri čemu je 1.918 vozača prekoračilo dozvoljenu brzinu kretanja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Policija je tokom kontrole našla i 211 vozača koji su bili pod dejstvom alkohola kao i petoricu koji su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je na građane da poštuju saobraćajne propise i da “odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima u vreme praznika”.

Autoputem Beograd – Šid 235 kilometra na sat 

Policija će podneti prekršajnu prijavu protiv 40-godišnjeg vozača koji je bez važeće dozvole, na deonici autoputa Beograd – Šid, vozio brzinom od skoro 235 kilometara na čas, saopšteno je danas.

Saobraćajna policija zaustavila je vozača automobila BMW oko 13.30 časova na delu autoputa kod Sremske Mitrovice na kom je brzina kretanja ograničena na 130 kilometara na čas.

Proverom je utvrđeno da je 40-godišnjak posedovao vozačku dozvolu čija je važnost istekla, dodaje se u saopštenju.