уторак, фебруар 27, 2024

Protest Novosadjana zbog izgradnje novog mosta na Dunavu

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 17. juna 2021. (Beta) – Novosadska inicijativa “Vidi, Gari, ne može” pozvala je danas gradjane na protestni skup protiv izgradnje novog mosta na Dunavu, koji je zakazan za petak, 18. jun ispred Skupštine Vojvodine.
Kako se navodi u saopštenju, izgradnja tog mosta je izuzetno štetan i visokokoruptivan posao, koji je protivan interesima Novog Sada.

“Predugo novosadska gradska vlast, rukovodjena svojim i interesima krupnog kapitala, odnosno sumnjivim namerama stranih investitora, zanemaruje interese Novog Sada i oglušuje se na inicijative gradjana! Predugo vlast ignoriše opravdane zahteve gradjana da se sve radnje oko izgradnje novog mosta na Dunavu učine transparentnim i da se usklade sa potrebama grada, uz poštovanje evropskih ekoloških standarda”.

Kako se navodi u saopštenju, ovaj protest treba da pokaže jedinstvo svih zabrinutih građana, političkih i nevladinih organizacija i svih društvenih snaga kojima je opšti interes i boljitak prioritet u odnosu na bilo koji drugi, partikularni interes.

Početak skupa zakazan je za 9 časova.