среда, јун 12, 2024

Grčić: Ako ostane Zorana Mihailović ekektroenergetski sistem osuđen na propast

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 12. januara 2022. – Vršilac dužnosti direktora “Elektroprivrede Srbije” Milorad Grčić podneo je ostavku, preneo je Javni servis Radio Televizija Srbije (RTS).

Grčić je podneo ostavku nakon krize sa snabdevanjem električnom energijom u Srbiji, u decembru prošle godine, kada je 12. decembra, posle prvog snega te godine, bez struje ostalo više od 136 hiljada ljudi i više od 2.200 trafo-stanica širom zemlje.

Kako prenosi RTS, Grčić je u pismu obavestio premijerku Srbije Anu Brnabić o tome da je, dan ranije, 11. januara, predsedniku Srbije Aleksandru Vučića podneo ostavku.

“Predsednika Republike obavestio sam da podnosim neopozivu ostavku na mesto vršioca dužnosti direktora EPS, koju sam obavljao prethodnih godina u izuzetno složenim okolnostima”, navodi Grčić u pismu u kojem je za probleme sa energetskim sistemom u Srbiji optužio ministarku energetike Zoranu Mihajlović.

“Ukoliko gospođa Zorana Mihajlović ostane na čelu Ministarstva rudarstva i energetike duže od tri meseca, ako bude vodila to ministarstvo i jedan jedini dan posle izbora, naš elektroenergetski sistem je osuđen na potpunu propast”prenosi RTS.

M. M.