среда, фебруар 28, 2024

Milivojević (DS): Optužnica za Jovanjicu obuhvata samo uzgoj, iako postoje dokazi za distribuciju

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 15. novembra 2021. (Beta) – Predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević izjavio je danas da je optužnica u slučaju “Jovanjica” obuhvatila samo uzgoj marihuane, iako postoje dokazi i za njenu distribuciju.

Milivojević je novinarima ispred Specijalnog suda u Beogradu, povodom dve godine od hapšenja vlasnika “Jovanjice” Predraga Koluvije, rekao da su 2019. godine uhapšeni i Miodrag Poznan na graničnom prelazu Preševo sa 30 kilograma marihuane za koju je utvrdjeno da potiče sa “Jovanjice”, kao i Dragan Milošević sa drogom na kojoj se nalazio DNK Koluvijinog saradnika Stevana Holića.

On je naveo i da je u Severnoj Makedoniji postojalo poljoprivredno imanje na kome se proizvodila marihuana, koja prema njegovim rečima “potiče iz rasada sa Jovanjice”, a koje je imalo slične kanale komunikacije kao imanje kojim je upravljao Koluvija.

“Pitam nadleže organe države Srbije, da li su uspostavili saradnju sa pravosudnim institucijama Severne Makedonije, kako bi utvrdili sve okolnosti oko proizvodnje marihuane u Makedoniji od strane lica koja su uključena u aferu Jovanjica”, kazao je Milivojević.

Predsednik Izvršnog odbora DS je podsetio da su pre dve godine u dva odvojena slučaja uhapšeni Mladen Novaković Tocilo sa 77 kilograma heroina i 200 grama kokaina i Predrag Koluvija kao vođa organizovane kriminalne grupe, kada je na imanju “Jovanjica” pronađeno “oko 4,5 tona sirove marihuane i 650 kilograma osušene biljke”.

Prema njegovim rečima Novaković je označen kao “kum, finansijer i saradnik jednog od opozicionih lidera”, iako to istraga nije pokazala i dodao da je Novaković u maju ove godine osudjen na 17 godina zatvora. “Za to vreme, sudski postupak protiv Predraga Koluvije je dospeo u ćorsokak”, ocenio je Milivojević.

Prema njegovim rečima, to se desilo “kada se kao njegov advokat iz Dubaija u sudski postupak uključio predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić”. “Mi ovoga trenutka svedočimo da je Srbija postala jedan veliki mural i taj mural stoji u svakom mestu u Srbiji i na njemu se nalaze Predrag Koluvija, Dijana Hrkalović, Veljko Belivuk i taj mural čuvaju lično Aleksandar Vučić, Ana Brnabić i čelnici ovog režima”, rekao je Milivojević.