петак, јул 19, 2024

Milan St. Protić: Ovde je demokratija mrtvo slovo na papiru

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 30. decembra 2023. (Beta) – Istoričar i bivši ambasador Milan St. Protić ocenio je danas da poništavanje svih izbora u ovom trenutku nije realno, ali da je opravdano i nepohodno, kao i da je jasno da aktuelni režim u Beogradu nije tako snažan kao što to predstavlja.

On je za list Danas, govoreći o trenutnoj političkoj situaciji u Srbiji, rekao da je svaki pokušaj demokratskog puta u ostvarivanju ciljeva, “u ovom slučaju poništavanju pokradenih skandaloznih izbora”, veoma težak i nepouzdan.

“Ovde je demokratija mrtvo slovo na papiru i ostvaruje se samo ono što vlast hoće po svaku cenu i svim sredstvima”, kazao je Protić. Prema njegovim rečima opozicija se nalazi u vrlo teškom položaju i pokazuje veći stepen borbenosti nego ikad ranije.

“Ovi novi lideri, koji su izbili na površinu u poslednjih godinu dana, nose tu energiju koja je ranije nedostajala opoziciji. Neki od njih rizikuju svoje živote i zdravlje i to zaslužuje svako poštovanje”, izjavio je on.

Govoreći o štrajku glađu pojedinih opozicionih poslanika rekao je da taj čin veoma poštuje, ali da ne misli da je to pravi put borbe protiv aktulenog režima, jer “on za to ne daje ni pet para”.