недеља, јун 16, 2024

Kurti: Policija Kosova dokazala da je spremna da štiti suverenitet

Slične objave

Podeli

PRIŠTINA, 3. oktobra 2021. (Beta) – Premijer Kosova Aljbin Kurti ocenio je danas da je policija Kosova, posebno Specijalne jedinice, pokazala da je profesionalna i spremna da štiti suverenitet zemlje i da bez razlike obezbedi red i bezbednost.

On je danas, kako je saopšteno iz Vlade Kosova, primio pripadnike policije na čelu sa generalnim direktorom Samedinom Mehmetijem i ministrom unutrašnjih poslova Dželjajom Svećljom.

“Premijer Kurti pohvalio je i izrazio zahvalnost svim zaposlenima u kosovskoj policiji, koji su svojim obavezama 13 dana zaredom pokazali profesionalno ponašanje bez premca i posvećenost zaštiti graničnih prelaza, kao i policajcima koji sprovode reciprocitet registarskih oznaka vozila. Oni su dokazali da je kosovska policija izgrađena prema evropskim standardima, u službi zemlje i njenih građana”, stoji u saopštenju.

Kurti je ocenio da je požrtvovanjem i profesionalnim odnosom u svakoj akciji svakog zaposlenog u kosovskoj policiji, dokazano da među ključnim ciljevima kosovske policije ostaje primena zakona, održavanje javnog reda i slobode kretanja, kao i garantovanje otvorenih granica.