среда, април 24, 2024

Kuda će sve protutnjati nova oluja od ulaska u Srbiju

Slične objave

Podeli

Hitno upozorenje izdato je za Vojvodinu, a do sutra nijedan kraj Srbije neće biti pošteđen nevremena.

„Naoblačenje sa kišom, plјuskovima, grmlјavinom i padom temperature ( u većini mesta za 10 do 15 stepeni) krajem dana zahvatiće severne, a u sredu ujutru i pre podne će se proširiti i na zapadne i centralne, a sutra posle podne i na ostale predele Srbije. U zoni jakih grmlјavinskih procesa očekuje se velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (> 28 m/s)“, navodi RHMZ u upozorenju na naglu promenu vremena, a posebno upozorenje izdato je za područje Beograda.

Velika olujna formacija kreće se od Italije u pravcu severoistoka, a kako se vidi na radaru, očekuje se da u Srbiju stigne nešto posle ponoći i to u Vojvodinu, gde će po navodima meteorologa Ristića oluja izazvati najveće probleme.

Na sajtu Vreme & Radar možemo ispratiti kako će se novo nevreme iz sata u sat kretati kroz Srbiju tokom noći i sutrašnjeg dana.

U Srbiji sutra umereno do potpuno oblačno, vetrovito i osetno svežije, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a samo će ujutro i pre podne na jugu i istoku biti pretežno sunčano. Najniža temperatura od 18 do 22, a najviša dnevna od 22 na severu do 32 stepena na jugu Srbije.

U Beogradu umereno do potpuno oblačno, vetrovito i osetno svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ujutru pojedinim delovima grada moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom, velikom količinom padavina za kratko vreme i olujnim vetrom koji moze dostizati i udare orkanske jačine. Vetar umeren i jak, severozapadni. Najniža temperatura oko 20, a najviša dnevna oko 23 stepena.

U četvrtak sveže uz postepeno razvedravanje, samo se još ponegde na jugu i istoku očekuje kratkotrajna kiša, a posle podne i slabljenje vetra.
Zatim do kraja sedmice pretežno sunčano i umereno toplo, prenosi Tanjug.

Izvor: nova.rs