петак, јун 21, 2024

Kristijan Azirović pobednik 60. sabora u Guči

Slične objave

Podeli

GUČA, 15. avgust 2021. (nova s) – Kristijan Azirović je pobednik 60. Sabora trubača u Guči. Njemu i njegovom orkestru pripalo je i priznanje za najbolje odsvirano kolo na finalnom takmičenju.

Drugo mesto, pripalo je Marku Gligorijeviću, a treće Vladimiru Ivanoviću. Žiri publike je odlučio da titula najboljeg trubača ovogodišnjeg festivala pripadne Marku Trnavcu iz Guče.

Kada su u pitanju orkestri, prvu poziciju je zauzeo Vladimir Ivanović, drugu Marko Trnavac, a treću Timočki veseljaci. Po oceni stručnog žirija nagrada za najizvornije muziciranje pripala je duvačkom orkestru Jovice Jovanovića.

Na ovogodišnjem saboru, bubnjeve je najbolje svirao Filip Stojanović, najuspešniji tenorista je Milutin Jevđić, a basista Stefan Ilić.

„Presrećan sam i zatečen, moja radost je neopisiva“, rekao je pobednik jubilarnog 60. Sabora trubača, Kristijan Azirović koji je i pre osam godina bio prva truba Guče.

U nastavku programa publiku će zabavljati Majstor trube, Dejan Jevđić, a zavesu na ovogodišnji trubački spektakl spustiće Goran Bregović sa svojim orkestrom za svadbe i sahrane.