четвртак, јул 25, 2024

Kosovo u evropskom vrhu po broju ubistava

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 26. februara 2024. (Beta) – Kriminolog Armen Haljimi izjavio je danas da je Kosovo u evropskom vrhu po broju ubistava srazmerno broju stanovnika.

“Na Kosovu je nažalost zabeležen veliki ubistava što ga u odnosu na broj stanovnika svrstava među prvima u Evropi. Ima mnogo faktora za to, počev od nepostojanja vladavine prava, neuspeha u oduzimanju nelegalnog oružja koje je u velikoj meri u rukama građana, zatim neuspeh pravilnog funkcionisanja pravosudnog sistema, što navodi građane da pravdu uzmu u svoje ruke i rešavaju eventualne probleme ili sukobe, nezadovoljni reakcijom države, sudova, tužilaštva ili policije”, kazao je Haljimi za prištinske medije.

Prema podacima Kosovske policije, u 2023. godine na Kosovu se dogodilo 29 ubistava, a bilo je 134 slučaja ubistava u pokušaju.

“Kosovo je zabeležilo porast broja ubistava. U protekloj godini na Kosovu se dogodilo 29 ubistava, osam više nego u 2022. godini, dok je 2021. taj broj takođe bio 29”, kazali su u policiji, prenosi Kosovo onlajn.