уторак, јул 16, 2024

Kandić u klin, Vulin u ploču

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 11. jula 2021. (Beta) – Osnivačica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić ocenila je danas da bi “zakon o zabrani negiranja genocida vremenom umirio Bosnu i Hercegovinu”, na šta je ministar unutrašnjih poslova Srbije i predsednik Pokreta socijalista, Aleksandar Vulin, odgovorio da je Kandić “zaslužila i dobila prezir i sažaljenje od srpskog naroda”.

“Ako bi Visoki predstavnik (medjunarodne zajednice u BIH, Kristijan Šmit doneo zakon o zabrani negiranja genocida i drugih ratnih zločina, to bi vremenom umirilo BIH. U tom slučaju lideri Srbije ostali bi bez materijala za veličanje ratnih zločinaca. Šta bi Vulin radio?”, napisala je Kandić na Tviteru.

U saopštenju koje je prosledio Pokret socijalista, Vulin je naveo da njega “nametnuti zakoni iz BiH ne obavezuju”, već da ga obavezuje “dužnost da istina o stradanju Srba ne ostane sakrivena”. “Ne bi bilo prvi put da se Srbima zakonom određuje šta je istina i (Ante) Pavelić je donosio zakone kojima se Srbima branilo da misle i pišu. Koliko god da je za svoju mržnju prema Srbima zaslužila i dobila odlikovanja od Hrvatske i takozvanog Kosova, Nataša Kandić je još više i zaslužila i dobila prezir i sažaljenje od srpskog naroda”, rekao je Vulin.