субота, април 20, 2024

Kako je počela godina u OŠ „Vladislav Ribnikar“: Podeljene reakcije roditelja i učenika:

Slične objave

Podeli

Počela je nova školska godina, a povratak đaka u klupe u OŠ “Vladislav Ribnikar” pratila je strepnja i zabrinutost.

Prema rečima reportera N1, prvi dan u školi u kome se dogodila tragedija nije ličio na prvi septenbar kao i svaki prethodni. Podeljene su reakcije roditelja i samih đaka, ali je fizički podeljena i sama škola. Naime, ulaz u školu „Vladislav Ribnikar“ iz Ulice kralja Milutina više nije školski ulaz. On je blokiran, na njemu se nalaze policajci. Tu je i 10 zasađenih borića u znak sećanja na one koji su ubijeni početkom maja.

S druge strane, u Ulici Svetozara Markovića imamo potpuno drugačiju sliku, jer su svi đaci premešteni na taj ulaz. Ipak, i tamo su primetni policajci, kao i obezbeđenje škole.

Ekipa N1 je nailazila na pojedine roditelje đaka koji idu u ovu školu. Neki nisu bili raspoloženi da razgovaraju, dok oni koji su pristali su rekli – „da je sve čudno“.

Neobično deluje prvi septembar. Gužve u jednom delu škole, a jedna od devojčica koja je danas pošla u četvrti razred je primetila dosta novih detalja na školi, jer je jedan deo renoviran.

Neki od đaka morali su promene svoje učlionice, dok su neki ispisani iz ove škole.

Prethodne večeri je stotinak prvaka pošlo u prvi razred u OŠ „Vladislav Ribnikar“.

Kao i u ostalim, prve nedelje će u ovoj biti organizovan drugačiji oblik nastave i rada sa učenicima. Polazak će biti posvećen razgovoru nastavnika i učitelja sa đacima.

Izvor: N1 Srbija