среда, мај 29, 2024

Izborne liste predala “Srbija na Zapadu – Da se struka pita”: Nadmoć iskustva i praktičnih znanja u odnosu na teoriju

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 25. novembra 2023. – Liste za parlamentarne izbore i odbornike u Gradskoj skupštini (Beograda) sinoć je predala koalicija “Srbija na Zapadu – Da se struka pita (Zoran Vuletić – Nemanja Milošević – Vladimir Kovačević.

Nakon predaje lista za republički parlament parlament i odbornike za Gradsku (beogradsku) skupštinu, predsednik NOVE – D2 DA SE STRUKA PITA, Vladimir Kovačević obratio se novinarima da će tokom predstojeće kapmanje istaći “značaj i nadmoć iskustva i praktičnih znanja u odnosu na teoriju“.

Vladimir Kovačević (Foto: portalforum.rs)

Tokom kampanje, rekao je Kovačević, čućete ljude sa više od 30 godina menadžerskog iskustva koji će vam zahvaljujući tome dati niz praktičnih odgovora na sve nevolje i probleme koji su ophrvali srpsko društvo. “Nećemo se baviti nabrajanjem šta sve nije dobro, to ćete slušati od drugih stranaka. Mi ćemo predstaviti šta treba da radimo da živimo bolje i da nam se deca više ne iseljavaju iz zemlje. Predstavićemo konkretan program po kojem bismo, uz minimalnu solidarnost poslodavaca, mogli preko noći da imamo 30 odsto veće plate. Program koji će rešiti hronični nedostatak radne snage. Reformu koja će rešiti nedostatak lekara u zdravstvenom sistemu Srbije i niz drugih mera i predloga”

Ovo je lsita od koje tokom kampanje nećete slušati parole i floskule već konkretne odgovore na sva otvorena pitanja sa kojima se svakodnevno suočavaju “obični ljudi”, rekao je Kovačević i apelovao na građane da dobro obrate pažnju na listu Srbija na Zapadu – Da se struka pita, jer  je ona izbor za – sasvim drukčiju Srbiju.

Zoran Vuletić (Foto: portalforum.rs)

Potom se novinarima obratio koalicioni partner, predsednik Građanskog demokratskog foruma Zoran Vuletić. “Građani Srbije će dobiti priliku 17. decembra da posle 20 godina glasaju za zaista proevropsku listu koja vidi Evropsku uniju (EU) kao krajnji cilj, nikako kao večni put što je ono što imamo od 12. marta 2003. godine i atentata na premijera Zorana Đinđića. Nametaćemo političke teme od kojih svi beže, pre svega mir u regionu, hitno postizanje sporazuma sa Prištinom u skladu i uz podršku Plana Zapada za Kosovo, kako bismo ubrzali ulazak u EU”.

Vuletić je naglasio da Srbija prethodno mora da postane članica NATO pakta “čime dobijamo garancije da zamrznuti konflikt koji imamo neće prerasti poput ovog koji imamo u Izraelu i Gazi.

Ivan Videnović (Foto: Medija centar/portalforum.rs)

Novinarima se obratio i profesor Ivan Videnović iz političke organizacije GLAS. “Mi ovim izborima kandidujemo drugačiju politiku, politiku jasnih stavova o gorućim pitanjima naše države i društva. Ona se ogleda u jasnom i bezuslovnom DA u odnosu na momentalno priključenje Srbije u NATO i ubrzano ispunjavanje kriterijuma za pristupanje zemlje u EU, uključujući sankcije Rusiji i vojno-političku pomoć Ukrajini”.

Pored toga Videnović naglašava “normalizaciju sa Kosovom i najbliže prijateljske odnose sa državom Kosovom, priznanje genocida u Srebrenici i izgradnju kulture sećanja i suočavanje sa ratnim zločinima, kao i odlučnu deklerikalizaciju države i javnog sektora.

D. B.