среда, мај 29, 2024

Ispred škole „Vladislav Ribnikar“ protest roditelja žrtava

Slične objave

Podeli

V. Jeremić

Nekoliko desetina građana pridružilo se roditeljima žrtava iz Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru koji su pozvali na okupljanje ispred ulaza u školu u Ulici kralja Milutina.

Razlog za okupljanje, treće ovog tipa, je nezadovoljstvo roditelja onime što je država preduzela nakon masovnog ubistva iz maja ove godine. Okupljeni u tišini stoje sa obe strane ulice u kojoj se nalazi ulaz u školu u koju je, osnovano se sumnja, ušao napadač 3. maja ove godine.

Roditelji ubijenih učenika Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu danas su, u znak protesta, na kolovozu u Ulici kralja Milana, ispred ulaza u školu, prefarbali natpis „škola“.
Majka ubijene Ane Božović preko toga je prosula crvenu boju kao simbol prolivene krvi. Potom su roditelji na prozore škole zalepili nalepnice na kojima piše „Decu vam nećemo oprostiti“, „Srbijo stani, deca ti nisu bezbedna“, „Vratite bezbednost u škole“.

U školi „Vladislav Ribnikar“ ubijeno je devetoro đaka i čuvar škole, dok je šest osoba ranjeno. Protiv roditelja napadača, koji je u trenutku zločina ima 13 godina, podignuta je optužnica.

(Dnevni list Danas)