петак, јул 19, 2024

Inicijativa mladih poziva na festival “Mirëdita, dobar dan!”

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 22. juna 2024. – Inicijativa mladih za ljudska prava pozivana festival Mirëdita, dobar dan koji će se održati na više lokacija u Beogradu od 27. do 29. juna 2024. godine. Festivalski program će ove godine početi predstavom „Otac i otac” u četvrtak, 27. juna u 20:00h, u Dorćol Platz-u (Dobračina 59b).

Prijem povodom otvaranja festivala, održaće se 27. juna, u dvorištu Dorćol Platz-a, na adresi Dobračina 59b, sa početkom u 19:30h, nakon čega će svi gosti od 20:00h moći da pogledaju predstavu „Otac i otac”, na istoj lokaciji. Po tekstu Jetona Neziraja, u režiji Kuštrima Kolićija, ovaj komad nas podseća na gubitke i preko 1600 nestalih osoba nakon rata na Kosovu koji se završio pre 25 godina.

Ovogodišnji festival „Mirëdita, dobar dan!” u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava, organizacije Integra sa Kosova, Građanskih Inicijativa, predstavlja spoj kulturne saradnje I pokretanja važnih političkih pitanja koja za cilj imaju otvorenost i pozitivan mir između srpskog i kosovskog društva.

Usled kampanje mržnje koja je pokrenuta protiv festivala pozivamo vas da solidarno budete uz nas tako što ćemo zajedno pružiti podršku ciljevima festivala i uživati u njegovom programu.

Detalje o događajima ovogodišnjeg festivala možete pronaći na sajtu Inicijative mladih za ljudska prava.

D. B.