среда, јун 12, 2024

Imenovani novi članovi upravnih odbora RTS i RTV

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 13. jula 2021. (Beta) – Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) imenovao je danas šest članova Upravnog odbora Radio televizije Srbije (RTS) i pet članova Upravnog odbora Radio televizije Vojvodine (RTV).

U saopštenju REM-a navodi se da su reizabrani članovi Upravnog odbora RTS-a Branko Radun, Miroslav M. Nikolić i Ljiljana Đurđevac, a da su za nove članove izabrani Branislav Klanšček, Milivoje Pavlović i Muharem Bazdulj.

U Upravni odbor RTV-a su reizabrani Aleksandar Komnenović, Borislav Pupavac i Marko Ćalić, a novi članovi su Aleksandar Čupić i Valentin Mik. Mediji javljaju da će za šestog člana biti ponovo raspisan konkurs.

Upravni odbori republičkog i pokrajinskog javnog servisa imaju po devet članova, a mandat još uvek traje Šćepanu Praščeviću, Nenadu Jankoviću i Zoranu Panoviću u UO RTS-a, kao i Branku Bjeliću, Branislavu Popoviću i Jovanu Adamovu u UO RTV-a.

Savet REM-a je u tri navrata bezuspešno pokušavao da izglasa nedostajuće članove upravnih odbora, jer na sednicama nije bilo kvoruma za dvotrećinsku većinu, koliko je potrebno za izglasavanje takve odluke.