среда, мај 29, 2024

Ili sam bog ili ništa

Slične objave

Podeli

Dragan Banjac

Dragan Banjac (Foto: Božidar Petrović/Borba)

Veoma važan član Srpske napredne stranke koji se odaziva na Aleksandar Vučić i čije ime nosi izborna lista srpskih uništitelja, “Aleksandar Vućić – Srbija ne sme da stane” rekao je juče u Smederevu, obratite pažnju, da kao predsednik Srbije ne može da uradi ništa za građane ukoliko većinu na izborima osvoji neko drugi i da u tom slučaju prepodobni Josif neće više biti predsednik sveopšteg “giganta” na Balkanu.

Šta je rekao pvi nevaljalac ovdašnji? Zdrav razum to teško prima, ali evo: “Je l’ stvarno mislite da je moguće da ja budem predsednik, a da predsednik vlade bude neko od ovih koji su zemlju uništili. Moguće je da oni budu predsednici vlade. Pobede li na izborima, ja ću im dati mandat. Ali ja više neću da budem predsednik, jer ja više ništa ne mogu da uradim za građane Srbije posle toga. I hoću da ljudi u Srbiji to znaju. Ja da glumim predsednika da bih imao tašnu, mašnu, sekretaricu i da bi meni bilo lepo, a da narodu bude loše – ja to neću sebi da radim. I ne želim da budem predsednik”.

On, ipak, ostavlja mogućnost da bi neko drugi mogao da nadbije njegovu vonjavu bratiju. Razumljivo je što ne kaže da će, ako ustreba, da namakne (ukrade) ali u njegovoj formulaciji mnogo toga ne štima. Dalje, veli da bi, tim drugima, dao mandat, ali u tom slučaju Prvi Nevaljalac ne bi više hteo da bude glavni zapovednik. Nakon toga, gađajući, valjda, u misli onih (nećemo o procentima) koji su potpuno nepismeni ili znaju da čitaju transparente na njegovim skupovima, koji “od škole” nemaju zanimanje, On ih obaveštava da posle toga od njega ne trebaju ič da traže. Rekao je za građane Srbije, ali je sigurno mislio samo – na svoje.

A, sada – biser. “Ja da glumim (umesto: Da glumim, ali pusto JA mu milo) predsednika da bih imao tašnu, mašnu i sekretaricu i da bi meni bilo lepo, a da narodu bude loše – ja to neću sebi da radim. Znači: ili sam bog ili neću da budem ništa drugo!

Tašna, mašna i sekretarica?! Da smo znali da ti to toliko znači mogao si večno da ostaneš gensek kod zadruglog Vojislava iz Mareve Ljuti i da se ne pačaš u vođenje države koliko god je svedena na tvoju meru.

Šta je sve juče strpao u “smederevski koš” za ime boga. Film o Jasenovcu, nazive ulica imenima narodnih neprijatelja, sliku Paje Jovanovića…

Svojevremeno je izjavio da je bio najmlađi predsednik Vlade Srbije u istoriji. Slaga i ne trepnu. Evo dvadesetsedam mlađih od njega na toj funkciji: Prota Aleksa Nenadović (28), Jevrem Obrenović (31), Paun Janković (32), Ljubomir Kaljević (34), Jovan Ristić (36), Dimitrije Davidović (37), Radivoje MIlojković (37), Aćim Čumić (38), Blagoje Nešković (38), Radoman Božović (38), Stefan Stefanović Tenka (39), Petar Nikolajević Moler (40), Koča Marković (40), Ilija Garašanin (40), Filip Hristić (41), Milutin Garašanin (41), Petar Stambolić (41), Jovan Ristić (42), Ivan Stambolić (42), Ana Brnabić (42), Aleksa Simić (43), Đorđe Cenić (43), Milan Piroćanac Latin (43), Miloš Minić (43), Zoran Živković (43), Slobodan Penezić Krcun (44), Dragi Stamenković (44), Aleksandar Vučić (44)

Građanima je laknulo. Znaju šta im je činiti, jer čovek koji se posle dugih uspona i padova uspeo na vrh ne može ništa drugo da bude osim predsednik države. Znam dosta onih koji veruju da bi sam odstupio ako ga heftu-dve ne bi bilo na tv ekranima, ali to je moguće koliko i demokratizacija Srbije.

Uskoro će provera. Lično, dve mi se želje prepliću. Da mu se narod zahvali, to svakako, ali ću imati problem i sa “pobednicima”. Ima, međutim, jedna grupica, sasvim solidna (i više od toga), ona bi zaista u Evropu (EU) i da se struka pita… Ko zna!

 

1 KOMENTAR

Comments are closed.