среда, јул 24, 2024

Iako smo izgubili Split i Zagreb HDZ je kolosalni pobednik

Slične objave

Podeli

Premijer Hrvatske i predsednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je nakon što su objavljeni rezultati drugog kruga lokalnih izbora, da je njegova stanka apsolutni, kolosalni pobednik tih izbora.

Plenković je naglasio da je HDZ osvojio 15 od 20 hrvatskih županija što se, kako je naveo, nije dogodilo nikada u istoriji.

On je ocenio da je Domovinski pokret omogućio Tomislavu Tomaševiću iz platforme leve orijentacije „Možemo““, koji je pobedio u trci za gradonačelnika Zagreba, da se „prošeta na izborima“.

„Kad god oni idu snažno u neke izbore i uspeju da dovedu u zabludu deo birača, dovode levicu na vlast. Tako su doveli Milanovića pre godinu dana i tako su omogućili da se Tomašević prošeta na izborima u drugom krugu, gotovo bez da se zadihao, a oni sami nisu osvojili ništa“, rekao je Plenković.

On je ocenio da se na izborima u Zagrebu obračunavalo s politikom bivšeg gradonačelnika, a rezultatima je, kako kaže, doprineo i SDP koji je „pao negde između stolica“ i praktički ga nema u Zagrebu, kao i sveopšta medijska podrška koju je imao „Možemo“.