субота, јул 13, 2024

Funkcioneri SSP-a fizički napadnuti u Kaću

Slične objave

Podeli

Predsednik novosadskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Vladimir Vrsajkov i potpredsednica Mara Puškaš fizički su napadnuti tokom akcije SSP-a u Kaću, pored Novog Sada.

Oni su oboreni na zemlju i šutirani, da bi im napadači oduzeli flajere koje su delili. Vrsajkova, koji je primarijus doktor u Kliničkom centru Vojvodine, dvojica muškaraca su, nakon obaranja na zemlju, nastavila da šutiraju po glavi i telu i zadala mu vidljive telesne povrede.

Napadnuti zvaničnici SSP-a su u policiji dali iskaze.

Veselinović (PzP): Novi Sad liči na Nemačku iz tridesetih godina 20. veka

Predsednik opozicionog Pokreta za preokret (PzP) Janko Veselinović najoštrije je osudio današnji fizički napad na funkcionere Stranke slobode i pravde (SSP) u Novom Sadu i ocenio da glavni grad Vojvodine zbog eskalacije nasilja liči na Nemački iz tridesetih godina 20. veka i na uspon nacizma.

„Tražimo hitno hapšenje nasilnika iz Srpske napredne stranke koji su danas fizički napali i pretukli Maru Puškaš, pokrajinsku poslanicu i doktora Vladimira Vrsajkova, presednika Gradskog odbora SSP-a u Novom Sadu”, naveo je Veselinović u saopštenju za javnost.

Dodao je da je Novi Sad na dnevnom nivou postao grad fizičkih napada ili zlostavljanja ljudi drugačijeg opredeljenja.

“Ni do danas nije procesuiran direktor Gradskog zelenila Miloš Egić, koji me je napao i naneo mi fizičke povrede za vreme kampanje u decembru u Budisavi (pored Novog Sada). Prijava se izgubila u tužilaštvu. Očito je ovde reč o čvrstoj vezi kriminalaca iz SNS-a i novosadske policije i tužilaštva. Ovaj najnoviji napad traži zajednički odgovor opozicije i građana“, kazao je Janko Veselinović.

Novaković: Policija da pronađe odgovorne za napad na članove SSP-a

Potpredsednik Narodnog pokreta Srbije Borislav Novaković osudio je danas fizički napad na članove Stranke slobode i pravde (SSP) u Kaću i pozvao policiju i nadležne institucije da tom slučaju pristupe odgovorno i pronađu počinioce.

Novaković je u pisanoj izjavi naveo da je taj napad pokazatelj da građani žive u društvu u kom je fizički obračun sa političkim neistomišljenicima postao sve učestalija pojava, a da nasilje „vreba na svakom koraku“.

Zajedno: Istražiti sa li su napadači na funkcionere SSP-a iz SNS-a

Noosadski odbor stranke Zajedno najoštrije je danas osudio nasilje nad funkcionerima novosadskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u Kaću pored Novog Sada i zahtevao od nadležnih organa da reaguju i pod hitno pohapse “bandite” koji su odgovorni za napad.

“Takođe zahtevamo da se istraži poveznica između funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) i vinovnika ovog nasilničkog akta”, naveli su iz Zajedno.

Dodali su da ovaj slučaj nije izolovan i da se ovakvi fizički napadi na aktiviste i opozicione političare dešavaju redovno od kako je SNS na vlasti u Novom Sadu.

APV najoštrije osuđuje današnji napad na aktiviste Stranke slobode i pravde u okolini Novog Sada

Opoziciona Akcija progresivne Vojvodine (APV) najoštrije je osudila današnji fizički napad na funkcionere novosadskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u Kaću pored Novog Sada.

“Izražavamo zabrinutost povodom sve otvorenije eskalacije nasilja koja ide na dugme s Andrićevog venca. Zahtevamo da Policijska uprava Novog Sada stane u zaštitu opozicionih aktivista budući da predizborne aktivnosti tek predstoje i da je napad na aktiviste iz bloka stranaka Srbije protiv nasilja apsolutno neprihvatljiv”, naveli su u saopštenju za javnost.

Dodali su da ulice Novog Sada ne bi smele da se pretvore u poligone za okršaj različitih grupa s političkim aktivnostima i kandidatima opozicije.

Pokret Bravo: Nasilje nad funkcionerima SSP-a uvod u kampanju za lokalne izbore

Opozicioni Građanski pokret Bravo iz Novog Sada “sa gnušanjem” je osudio fizički napad na predsednika novosadskog odbora SSP-a primarijusa doktora Vladimira Vrsajkova i potpredsednicu Maricu Puškaš, koja je i pokrajinska poslanica SSP-a.

“Sa gnušanjem smo primili vest o nasilju, mučkom prebijanju članova SSP-a danas u Kaću. Pored toga što ovakav napad svedoči o kulturi politički motivisanog, a samim tim sve učestalijeg nasilja koje generiše Srpska napredna stranka (SNS), s pravom se pitamo da li je ovo uvod u kampanju pred lokalne izbore koja će biti obeležena fizičkim napadima, ugrožavajući živote opozicionih aktera, ali i svih onih koji aktivno učestvuju u borbi za bolji i humaniji Novi Sad”, navodi se u saopštenju za javnost.

Optužili su gradonačelnika Milana Đurića iz SNS-a i novosadski odbor vladajuće partije za taj napad i zahtevali od policije i tužilaštva da momentalno reaguju.

“Kada treba hapsiti aktiviste, policija i tužilaštvo revnosno pristupaju tom poslu, dok – kada treba hapsiti nasilnike koji napadaju opoziciju i aktivne građane – reakcija izostaje. Nemojte nas terati da se branimo sami, jer naš odgovor, kao ni naša samoodbrana, neće vam se svideti”, naveo je pokret Bravo.

LSV: Napad na bilo koga od nas je napad na sve nas

Opoziciona stranka Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani najošztrije je danas osudila fizički napad na predsednika novosadskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) primarijusa doktora Vladimira Vrsajkova i potpredsednicu Maricu Puškaš, koja je i pokrajinska poslanica SSP-a.

“Jesu li ovo ti slobodni, fer, pošteni, demokratski izbori o kojima Srpska napredna stranka priča? Pod hitno naći počinioce! Napad na bilo koga od nas je napad na sve nas”, poručila je predsednica Novosadskog odbora LSV-Vojvođani Maja Mrnuštik.

(Autonomija, foto: 021)