петак, јул 12, 2024

Ekološki ustanak: Vesiću i Brnabić zabraniti učešće u politici

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 16. marta 2024. (Beta) – Pokret Ekološki ustanak je danas zatražio da ministar građevinarstva, saobraćaja i kulture Goran Vesić hitno podnese ostavku zbog “obmanjivanja” o sudbini kulturno istorijskog dobra – zgrada Generalštaba i Ministarstva odbrane u Beogradu.

“Bila su potrebna samo dva dana od kada je Ekološki ustanak obelodanio dokumenta da sve maske padnu i da se ogole sve laži Vesića” – piše u saopštenju.

Američki mediji su objavili šta je plan Ričarda Grenela i Džareda Kušnera “koji su nam umesto Vesića predstavili kako će izgledati budući kompleks Generalštaba”, saopštio je Ekološki ustanak.

Generalštab (Foto: apartmani-u-beogradu.com)

Taj pokret je tražio i da se Vesiću zabrani “svako učestvovanje u političkom životu”, kao i “ostavku i zabranu aktivnog učešća u političkom životu Srbije” premijerke Ane Brnabić jer je ona Vesića “ovlastila za ovakve nelegalne poslove i prikrivala činjenice”.

“Nakon otkrivanja ove malverzacije, Brnabić ne može obavljati funkciju predsednice Narodne skupštine jer ne radi u interesu građana Srbije, niti poštuje Ustav i zakone” – smatra Ekološki ustnak.

Vesić je ove nedelje rekao da ga je Vlada ovlastila da potpiše memorandum o “revilatizaciji” na dve katastarske parcele – lokacije bivšeg Generalštaba i Ministarstva odbrane, ali nije hteo da komentariše navode Ekološkog ustanka da su za investiranje na tom mestu zainteresovane kompanije povezane sa Kušnerom, zetom bivšeg predsednika Donalda Trampa.