петак, јун 21, 2024

Duško Vujošević: Aleksandar Vučić je najgore što je Srbiji moglo da se desi

Slične objave

Podeli

FoNet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najgore što je Srbiji moglo da se desi, izjavio je sinoć košarkaški trener Duško Vujošević na tribini Kakva nam je priroda, a kakvo nam je društvo.

On je na skupu koji je organizovalo udruženje Mreža za demokratski dijalog rekao da i opozicija ima deo odgovornosti. Govoreći o stanju u Košarkaškom klubu Partizan, Vujošević se osvrnuo na vreme kada je Vučić došao na vlast.

„Kad je došao na vlast odmah je počelo ‘zavrtanje ruke’“, rekao je on. Prema njegovim rečima, Vučić je odmah rekao da će pomoći Crvenoj zvezdi, umesto da kaže da će pomoći srpski sport, koji je važan isto kao i kultura i pojedine druge oblasti. „On je očekivao da će mrvicama pomoći Partizanu obezbediti da ja držim navijače pod kontrolom“, naveo je Vujošević.

Govoreći o uključenosti građana i njihovog interesovanja za politička pitanja, advokatica Sara El Sarag rekla je da „svi nešto kukaju, ali da se niko ne pokreće“. „Ima dosta nas advokata koji se bunimo, ali to ništa nema političku konotaciju“, ocenila je ona.

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Željko Bodrožić je, komentarišući položaj novinara u Srbiji, naglasio je da ciklično, na svakih nekoliko dana novinari budu targetirani kao neprijatelji države, pa pet dana to budu advokati „i tako ukrug“. Bodrožić je ocenio i da je veliki problem to što je ogromna većina medija u rukama ili pod kontrolom vlasti.