недеља, мај 26, 2024

Dragan Bursać: Dodik podnosi Lavrovu raport o uništavanju BiH

Slične objave

Podeli

Možda ruski Ribentrop Sergej Lavrov još nije siguran da li će doći i da li uopšte može doći u Srbiju, ali će zato bosanski krestijanin Milorad Dodik iz RS-a stići u Beograd da se sastane sa Lavrovim. Bez obzira na (ne)dolazak istog.

Kako je to moguće, pitaće se mnogi?

“Njihova stvar“ je uništavanje BiH

Pa tako lijepo, Dodikovo je da se po komandi nacrta na beogradskom zbornom mjestu 6. juna i da iz prvih redova, sa Vulinom i Dačićem, dočekuje jednog od najviših predstavnika okupacione ruske sile. Pa ako Lavrov dođe, eto mu prilike da uruči kiticu… cvijeća i da raportira moskovskom Ribentropu, kako ide “njihova stvar“. A možda mu pokloni još koju ikonu sa okupiranih luganjskih i donjeckih oblasti. Ima toga sad na izvoz, ihaaaj.

A “njihova stvar“ je permanentan rad na uništavanju države Bosne i Hercegovine i svaki mogući pokušaj izazivanja kriza u zemlji sa ciljem secesije, podjele, rata i krvi. Eto, zato se podnosi raport Lavrovu i zato se od Rusa čekaju nove instrukcije.

Ako Lavrov pak ne dođe, a Bože moj, nije se problem vratiti nazad u Banjaluku, ne bi li se smislila kakva nova autohtona pakost.

Sanktpeterburška ladanjska kuća

Samo.

Samo, Milorad Dodik se ne planira vraćati tek tako u Banjaluku, on bi, da prostite, sa Lavrovim da ga povede majčici… Rusiji. Doduše, neće Milorad Durak Dodik u Moskvu, tamo je praznilo od gužve kojekakvih čečenskih instagram boraca, draži je njemu otmjeniji Sankt Peterburg.

I nije laž. Makar mu je to namjera.

U zvaničnom republikosrbijanskom saopštenju stoji ovo:

“Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je danas da će se u utorak sastati sa ministrom inostranih poslova Rusije Sergejom Lavrovom u Beogradu, dok je za 17. jun najavio susret sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u Rusiji.“

Treba napomenuti, da je Dodik dobio poziv za učešće na 25. Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

E sad, zlobnici bi rekli, kad nemaju koga pozvati, Rusi pozovu duraka Dodika, a opet oni drugi zlobnici bi dodali, kako Lavrov kad nema gdje otići, ode u Beograd da se sastane za balkanskom ekspoziturom FSB-a.  I svi bi bili u pravu.

Oni najveći zlobnici među njima, kazali bio da ne ide Dodik samo na nekakav ekonomski forum, jer bi Dodiku bilo priličnije da ide na antiekonomske forume, pa da objašnjava kako se uništava ekonomija, nego ide da posjeti nekretninu u narečenom gradu na Nevi.

A ni to nije bez potpore u realnosti, jer je nedavno ugledni novinar Ivica Puljić u svom prisjećanju kazao kako mu je jedan ruski diplomata nehotice saopštio da Milorad Dodik ima kuću u St. Peterburgu.

I tako, kako se čini, već dobijamo obrise mjesta na kome će se Dodik u slučaju da se međunarodna zajednica ne počne petljati u svoj posao preseliti za stalno, ako izbjegne zatvor.

E sad, da li je ovo žurka useljenja u gradu Dostojevskog ili je samo namještanje gajbe, vidjećemo u najskorije moguće vrijeme.

Predgrupa za Lavrovljeve fašiste

Ali da Dodik ništa ne prepušta slučaju i da je odavno odabro ratnu stranu, svjedoči i generalna proba institucionalnog uvlačenja Rusima u anus. O da, ima i to. Najnovija doza rektalnog alpinizma, zakazana je za ponedjeljak, kada će se u skupštini RS-a u Banjaluci, mimo svijeta i civilizacije, poslanicima Dodikovim obratiti ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov. Opet bi zlobnici rekli: kad nema gdje, ode u banjalučku skupštinu – tamo mogu svi.

A mogu li?

Nema tamo niti jednog stranog ambasadora osim ruskog, a koji gostuje na sklepanu temu, „Razmatranje informacija o međunarodnoj političkoj i bezbjednosnoj situaciji – mjesto i uloga Republike Srpske“. Ovo shvatite kao ideološko-fašističku predgrupu Lavrovljevom limenom orkestru.

A zašto nema drugih ambasadora, kad bi bukvalno svi mogli progovoriti o toj i takvoj političkoj, a još više bezbjednosnoj situaciji u RS-u, i režimu koji svakodevno propagira otcjepljenje i budući rat? A imali bi drugi ambasadori šta reći na riječi pozvanog Kalabuhova, koji je na početku fašističke ruske invazije na Ukrajinu kazao sljedeće, citiram: “Rusija će reagirati u slučaju članstva BiH u NATO”

I stvarno, zašto nema drugih ambasadora?

He, he, kako ste naivni, pa nema ambasadora zato što je genijalni Dodik, pazite sad, PRETPOSTAVIO da se neće odazvati na njegove pozive, pa ih nije ni pozvao. Sjajan formalno-logički luping. I možda je pretpostavka majka zajeba, ali je u Dodikovom slučaju majka izgovora.

Tamo gdje Vučić ne smije nogom, Dodik ide glavom

Kako god, Dodik je odavno odabro svoju-rusku stranu i rečenice kako je on pragmatičan pa mijenja strane kako vjetar duva – više ne stoje. Jednostavno zato što onaj ko upadne u ruski zagrljaj više nikad iz njega, makar živ, ne izlazi. Zna to vrlo dobro Dodik i koliko god želio, -a ne želi – da izađe iz baćuškinog zagrljaja, mora plesati kazačok i izigravati (a to ga dobro ide) Vučićevog brata duraka iz unutrašnjosti, koji je luđi od samog Vučića.

I što se kaže, gdje Vučić neće nogom, hoće Dodik glavom. A ta glava baš ima puno posla ovih dana, pa će tako nakon ruskog -intervenisaćemo u BiH – ambasadora da preda raport Lavrovu, a onda piči ruskoj kući. Čuj mene, na ekonomski forum u Sankt Peterburg.

Karta u jednom pravcu? Još uvijek ne, ali se sprema.

I sad promatram tu famoznu briselsko-berlinsku međunarodnu zajednicu. Možda ljudi čekaju da Dodik sam ode za Rusiju i više se nikad ne vrati. Ne bih se čudio!

(Autonomija)