среда, фебруар 28, 2024

Dodik doveo harmonikaša u Predsedništvo BiH

Slične objave

Podeli

SARAJEVO, 18. oktobra 2021. (Beta) – Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik danas je, kao što je i najavio prošle sedmice, doveo u svoj kabinet harmonikaša i otpevao pesmu “Srpkinja je mene majka rodila”.

U njegovom kabinetu bilo je nekoliko osoba, među kojima i savetnik Radovan Kovačević i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac. Na Tviter nalogu Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), čiji je Dodik predsednik, objavljena su tri posta.

Prvi, sa nekoliko slika, na kojima su Dodik, harmonikaš, Kovačević, Košarac i još tri osobe, uz objavu: “Pogodite pesmu! Upravo u zagradi Predsedništva BiH”. Potom su emitovana dva kraća video zapisa, prvi na kojoj Dodik razgovara sa svojom majkom, kojoj kaže: “Slušaj ovo, u po Sarajeva”, i treći kako peva pesmu “Srpkinja je mene majka rodila”.

Danas se održava sednica Predsedništva BiH, a Dodik je juče najavio da će glasati protiv svih odluka i tako nastaviti bojkot rada te institucija. On je prošle sedmice rekao novinarima da će u Predsedništvo BiH u ponedeljak (danas) dovesti harmonikaša i da će, kako je naveo, napraviti žurku. Tada je pozvao novinare da dodju u njegov kabinet, gde će zapevati “Nema te više Alija”.

Komšić: Dodik napredovao, od Karadžićevih gusala do harmonikaša

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik “sam sebe ponizio”, time što je u svoj kabinet doveo harmonikaša.
“Lako je glumiti mangupa, ali posledice toga mogu biti loše… Moja je obaveza da ne dozvolim da ponižava instituciju. Pitam sam ko je uneo harmoniku, rekli su mi da je to unela osoba koja se predstavila kao Dodikov savetnik. Harmonikaš je nepotrebna provokacija”, rekao je Komšić novinarima posle sednice Predsedništva BiH.

Komšić je dodao da, ako Dodik nastavi sa takvim aktivnostima, postoje načini da se to spreči. “Ne može svako da radi što hoće. Bilo je mnogo opasnijih likova od Dodika koji su mislili da mogu šta hoće. Zna se i kako su završili. Ovo je provokativan potez i kada bi čovjek htio da bude otrovan do kraja rekao bi da je i napredovao. Od gusala Radovana Karadžića došao je do harmonike”, zaključio je Komšić.