среда, мај 29, 2024

Đoković će u januaru igrati na Australian open-u

Slične objave

Podeli

Od stalnog saradnika Portala Forum iz Adelaide

Vasiljko Vukoje (foto: lična arhiva)

Novak Đoković će nastupiti na narednom Australian open-u. Sve medijske kuće u Australiji objavile su bombastičnu vijest da je Vlada Australije u razgovorima s advokatima Novaka Đokovića, potvrdila da će deveterostruki osvajač prvog grand slem turnira u godini, igrati na turniru koji počinje 16. januara 2023. godine.

Prva je to vijest i na lokalnim televizijama zbog neobično važnog pravnog postupka protiv jednog od najboljih igrača u istoriji bijelog sporta, a koji uzbuđuje sportsku javnost u Australiji još od ovogodišnjeg AO, kada Novaku nije dozvoljeno da igra i kada je zbog nevakcinisanja protiv COVID-a deportovan iz Australije.

Nova vlast s premijerom Tonijem Albanesijem poništila je odluku  o zabrani ulaska Novaka Đokovića u Australiju u trajanju od tri godine, pa će tako Novak učestvovati na jednom od najpopulanijih sportskih događaja na petom kontinentu.

Mediji su objavili i vijest da su odmah po odluci o Novakovom nastupu na AO, kontaktirali srpskog tenisera koji u Torinu danas igra s ruskim igračem Rubljevim, a on im je kako prenose mediji rekao – vidjećemo.

Nema sumnje da je za poništenje odluke o zabrani ulaska u zemlju, mnogo uticala i donesena mjera kojom se korona više javno ne zaštićuje i stvar je pojedinca kako će se boriti protiv nove pošasti 21. vijeka, ali i finansijski motivi, jer je prošle godine, zabranom nastupa Đokoviću, AO pokazao najslabiju zaradu u poslednjih desetak godina.

Vijest o nastupu Đokovića na AO 2023 godine izazavala je oduševljenje među njegovim brojnim navijačima srpsko porijekla, ali i njegovim brojnim simpatizerima drugih etničkih grupa u Australiji.

V. V.