среда, мај 29, 2024

Delove Hrvatske ponovo pogodilo nevreme

Slične objave

Podeli

ZAGREB, 21. jula 2023. (Beta) – Jako grmljavinsko nevreme zahvatilo je oko 16 časova područje Istre i Kvarnera, a zatim i Zagreb. Vetar je rušio mnogo stabala a jedna osoba povređena je u Novigradu, objavile su danas nadležne službe.

Civilna zaštita saopštila je da su primili nekoliko desetina dojava o posledicama jačeg nevremena na području Kvarnera i Istre, većinom o srušenim stablima, električnim stupovima, oštećenim vozilima, problemima na moru, nestanku električne energije i većoj količini vode na saobraćajnicama.

Prema trenutnim informacijama, jedna osoba povređena je u Novigradu u Istri, a u tom gradu pričinjena je i najveća šteta, javljaju lokalni mediji. Prema navodima Civilne zaštite, na kontejnerskom terminalu u Rijeci pao je deo dizalice s broda koji je bio privezan uz obalu, ali nema povređenih.

U objavi na Tviteru, Civilna zaštita je navela da je stiglo i više od 300 dojava građana o posledicama nevremena praćenog jakom kišom i vetrom na području Zagreba i Zagrebačke županije. Većinom je reč o prijavi srušenih stabala, kvarovima na električnim i telekomunikacijskim vodovima i većoj količini vode na cestama.

Jaka kiša padala je u i drugim delovima unutrašnjosti. U olujnom nevremenu koje je u sredu pogodilo Hrvatsku poginule su četiri osobe, dvestotinak ih je povređeno, a oštećeno je više od 2.000 objekata. Dvoje ljudi poginulo je na području grada Zagreba, jedna osoba na području Brodsko-posavske županije i jedan vatrogasac na području Vukovarsko-sremske županije.

Oštećeno je više od 2.000 stambenih, privrednih i drugih objekata kao i veći broj vozila, a šteta se još procenjuje.