петак, јул 12, 2024

Delegacija Vlade Srbije odala počast ubijenima u ‘Ribnikaru’

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 3. maja 2024. (Beta) – Delegacija Vlade Srbije odala je danas oko 12 sati počast učenicima i čuvaru beogradske Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” ubijenim 3. maja pro[le godine.

Novoizabrani premijer Miloš Vučević i ministri položili su cveće, nakon čega su se upisali u knjigu žalosti.

“Srbija je i dalje u šoku i neverici. Bol je neopisiv. Praznina je beskrajna. Vaša imena će zauvek ostati na našim usnama, a ljubav i žal u našim srcima. Nadam se i verujem da ste u nekom boljem svetu, na boljem i pravednijem mestu. Da se ne ponovi. Da se nikad ne zaboravi”, navodi se u poruci članova Vlade u knjizi žalosti.

U delegaciji su bili minstarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski, ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić, ministar trgovine Tomislav Momirović i drugi. Cveće je ranije jutros položio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Učenik OŠ “Vladislav Ribnikar” K.K. (13) je 3. maja prošle godine hicima iz pištolja ubio devetoro đaka i radnika obezbeđenja i ranio petoro učenika i nastavnicu.

Dan kasnije, tada 20-godišnji Uroš Blažić ubio je iz automatskog oružja devet osoba u selima Dubona i Malo Orašje u blizini Smedereva i Mladenovca.