субота, јун 22, 2024

Boris Milošević: Došao sam da se poklonim vukovarskim žrtvama

Slične objave

Podeli

ZAGREB/VUKOVAR, 18. novembra 2021. Boris Milošević, potpredsednik hrvatske vlade iz Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) izjavio je u Vukovaru, na okupljanju povodom 30. godišnjice stradanja tog grada, da je došao da se pokloni žrtvama i iskaže im poštovanje.

“Danas sam došao da se poklonim žrtavama i iskažem poštovanje. Nadam se i želim da danas Vukovar bude grad pijeteta, a sutra grad radosti i veselja, ljubavi svih stanovnika koji žive u Vukovaru i vole svoj grad”, rekao je Milošević koji je zajedno s državnim vrhom bio u Koloni sećanja, prenela je N1 televizija.

Milošević je istakao da je njegov dolazak u Vukovar na 30. godišnjicu stradanja tog grada “korak prema tome da se prevladaju podjele”.

“Mi ćemo uvijek biti spremni na korak više, da prevladamo podjele, da Srbi i Hrvati žive bolje”, rekao je Milošević i dodao da ne smatra da predsednik SDSS Milorad Pupovac mora da bude u Koloni sećanja rekavšvi da je bio nekoliko puta. Upitan mogu li deca srpske i hrvatske nacionalnosti da ne budu odvojena u školama i vrtićima, Milošević je odgovorio da treba “poslušati roditelje i struku i vidjeti šta je najbolje”.

“Mi kao politika ne smemo takve stvari lomiti preko koljena, nego pružiti ruku pomoći. Stanje nije idealno, ali nije ni tako crno kako se nekad prikazuje”, ocenio je potpredsednik Vlade.

Predstavnici srpskih organizacija pre dva dana su u Vukovaru položili venac u Dunav i kod spomen obeležja na mestu masovne grobnice na Ovčari, i time odali počast svim poginulima i nestalima u Vukovaru 1991. U delegaciji je, uz Pupovca i Miloševića, bio i izaslanik predsednika Srbije Veran Matić.

M. Markov