недеља, април 14, 2024

Beljanski: Nisu mi pisali pesmice, već zapalili automobil i pretili streljanjem

Slične objave

Podeli

NOVI SAD, 28. januara 2024. (Beta) – Predsednik Advokatske komore Vojvodine (AKV) Vladimir Beljanski izjavio je danas, povodom pretnji koje dobija i slučaja paljenja njegovog automobila ispred porodične kuće u Novom Sadu, da mu pojedini advokati “nisu pisali pesmice”, već su mu pretili da će mu zapaliti automobil i da će ga streljati.

“Povodom izjava pojedinih advokata u pojedinim medijima da je advokatu iz Beograda Čedomiru Kokanoviću određen pritvor jer mu se na teret stavlja to što je ‘objavljivao stikere na advokatskim Viber grupama i pisao pesme na Tviteru’, želim da podsetim da mi nisu ‘pisali pesmice’ već su mi pretili da će mi zapaliti automobil (što se i desilo), i da će me streljati”, naveo je Beljanski u saopštenju za javnost, koje je prenela AKV.

Sud u Novom Sadu odredio je pritvor advokatu Čedomiru Kokanoviću iz Beograda do 30 dana, kako ne bi ponovio krivično delo, na šta je beogradski advokat Ivan Ninić napisao da je sud tako odlučio jer je Kokanović “objavljivao stikere na advokatskim Viber grupama i pisao pesme na Tviteru”.

Kokanović je pritvoren zbog sumnje da je počinio dva dela na štetu Vladimira Beljanskog, krivična dela proganjanje i ometanje pravde. Beljanski je nedavno prijavio Kokanovića da mu preti ubistvom. On je podsetio da mu je tokom noći 4. januara zapaljen automobil ispred porodične kuće u Novom Sadu.

“Neposredni izvršioci su uhapšeni i nalaze se u pritvoru. Brzom reakcijom vatrogasaca sprečeno je da se plamen ne proširi na drveće i kuću. Pre paljenja mog automobila je Čedomir Kokanović na društvenim mrežama objavio fotografiju mog automobila na kojoj se vide i registarske oznake i napravio montažu da auto gori. Nakon požara, objavio je fotografiju izgorelog automobila i napisao da kolege nisu zadovoljne i da treba da bude i krvi”, naveo je Beljanski.