недеља, мај 19, 2024

Ana rekla NE

Slične objave

Podeli

Piše: Dragan Banjac

Ne znam što se kurobeca srpska opozicija, ide u evropske centre političke moći, opanjkava svoju zemlju i traži pomoć folirantske evropske organizacije (EU) zarad dokazivanja istine o decembarskim izborima u Srbiji koji su, kaže oporba, što i vrapci na grani znaju, da su – pokradeni. Novo klečanje i moljakanje bez efekta pred evrofolirantima najavljeno je za početak naredne hefte.

Poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović najavio je da će delegacija koalicije Srbija protiv nasilja (SPN) u ponedeljak otputovati u Brisel gde će, kako je rekao, razgovarati sa evropskim zvaničnicima o utvrđivanju odgovornosti za “izbornu krađu” 17. decembra. Čemu sve to kad je Evropska komisija (EK) već “u ogromnom broju” rekla svoje i lopticu bacila na srpsku vladu, parlament, bogami i na ono što se i dalje zove Ustavni sud. Mišljenje Evrope je pomalo bajato i Lazović i društvo (?) će sam podsetiti Evropljane o onom što svi već znamo.

Da bi sve izgledalo na visini naši ferijalci (“upoznaj domovinu/Evropu da bi je više voleo”) u povratku će svratiti i do Pariza, divaniti sa predstavnicima francuske vlade i skupštine, videti Jelisejsku palatu. I u povratku sa ostatkom SPN verovatno dogovorit/zakazati novo okupljanje ispred Rosandićevih “vranih konja”.

Opozicija je, dakako, razumela Evropsku komisiju. Dala je preporuke i sada je na kobajagi vladi i Ani Brnabić pre svega da pozovu evropske pravednike i otkriju da su Ana, Aleksandar, onaj Miloš (Vučević), MUP, RIK, GIK… grešni i zamakali prste u pekmez.

Ali silna Ana ne misli tako. Pouzdana službenica Aleksandra Vučića obznanila je danas, četiri dana pred put Lazovića i društva u Brisel da nikada neće prihvatiti međunarodnu istragu o izborima koji su održani 17. decembra prošle godine. Jer bi to, kaže, bilo ponižavanje zemlje i gubljenje suvereniteta, jednako okupaciji.

Za Brnabićevu je birački spisak ključni dokaz da izbori nisu pokradeni, pride i što su međunarodni posmatrači, oni koji su predstavljali Evropski parlament, potpisali zapisnike na svim biračkim mestima na kojima su bili. Vladajućima sve ide u prilog. Istina je da su pozvani posmatrači potpisali zapisnike, a opozicija je previdela da su oni na monitoring i došli sa saznanjem kako “stvari stoje” sa spiskom i drugim muvanjima Glavnog Muvatora. Zabole njih za nepravilnosti koje su naknadno otkrili uz pomoć Pavla Grbovića, Sofije Mandić, nesuđenog ministra pomorstva…

Međunarodna istraga bila bi direktno kršenje suvereniteta Srbije, veli Ana, iako je Srbiji od suvereniteta ostalo jedino “s”.

Ana je Evropi rekla NE, društvo iz SPN može da stornira let u Brisel.