среда, мај 29, 2024

Ambasador Sirije: Nedostaje oprema za spasavanje

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 10. februara 2023. (Beta) – Ambasador Sirije u Beogradu Basem Džaman Aga izjavio je da je toj zemlji dobrodošla svaka vrsta pomoći zbog katastrofe koju je prouzrokovao razorni zemljotres.

“Nedostaje nam oprema i mehanizacija za spasavanje i traženje nestalih, jer su je terorističke grupe tokom rata ili pokrale ili uništile”, naglasio je Aga za list Politika.

Prema njegovim rečima, srpska vlast je spremna da pomogne, a ambasada je predala spisak svega što je potrebno. “Što se tiče građana Srbije, želimo da ih obavestimo da je ambasada Sirije pokrenula akciju prikupljanja novca u prostorijama ambasade, u ulici Serdar Jola 12 u Beogradu, jer je sprečena zbog nepravednih sankcija nemetnutih Siriji da otvori namenski račun u bankama”, rekao je Aga.

Kako je naveo, “svi ljudi koji budu dali donaciju dobiće priznanicu i biće upisani u zvanični registar”. Situacija u područjima pogođenim zemljotresom je, naveo je, veoma teška, a broj žrtava se povećava iz sata u sat. Poslednje brojke govore o više od 3.000 stradalih, dok je broj povređenih prešao 8.000.