уторак, фебруар 27, 2024

Ambasada SAD: Srpski zvaničnici vređaju i lažno optužuju američke kongresmene

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 10. novembra 2021. (Beta) – Ambasada SAD u Beogradu je kao uvredljive i netačne odbacila optužbe najviših srpskih zvaničnika na račun američkih kongresmena koji su ukazali na problem sa koprupcijom i slobodom medija u Srbiji.

“Od akademskih razmena do saradnje na polju bezbednosti i borbe protiv kovida-19, odnosi SAD sa Srbijom su odlični i svakim danom sve bolji. Nedavni navodi protiv naših izabranih članova Kongresa su apsurdni, uvredljivi i netačni”, rekao je agenciji Beta portparol ambasade SAD.

Premijerka Srbije Ana Brnabić juče je povodom posete Vašingtonu lidera opozicione Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa pored ostalog rekla da “ne veruje da se video sa bilo kojim kongresmenom bez ijednog dinara ili dolara”.

Onda su “platili još malo” da se napiše onakvo pismo, dodala je ona, aludirajući na pismo američkih kongresmena predsedniku SAD Džozefu Bajdenu o stanju demokratije u Srbiji.

Grupa članova američkog Kongresa zatražila je 5. novembra od američkog predsednika Džozefa Bajdena da razmotri uvođenje sankcija onima koji destabilizuju zapadni Balkan, navodeći da su zabrinuti zbog uticaja političke situacije u Srbiji na region i Evropu.