среда, мај 29, 2024

Advokat Čedomir Stojković: Načelnik GŠ VS spreman da krši i zakon i Ustav da bi zaštitio interese Aleksandra Vučića

Slične objave

Podeli

Predsedik Grupe Oktobar, advokat Čedomir Stojković komentarisao je na svom X-nalogu (tviter) izjavu prvog čoveka Vojske Srbije Milana Mojsilovića.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Mojsilović, danas je demantovao tvrdnje kosovskih vlasti i podržao ideje diktatora Aleksandra Vučića, tako što je rekao:

A) da Milan Radoičić nije učestvovao na vežbama na vojlnom poligonu Pasuljanske livade (po tvrdnji kosovskih vlasti na dronu koji je zaplenjen od paramilitarne grupe u manastiru Banjska nalazio se video snimak koji prikazuje oružane vežbe na vojnim poligonima u Srbiji);

B) da Srbi sa severa Kosova predstavljaju rezervni sastav Vojske Srbije;

C) da “u skladu sa narađenjima vrhovnog komadanta nije bilo podizanja borbene gotovosti”.

PROBLEMI sa ovim izjavama, navodi Stojković, su sledeći:

A1) potpuno je nebitno da li je MIlan Radoičić učestvovao i traningu na pasuljanskim livadama, ako je preostalih 30 ljudi iz paramilitarne jedinice iz manastira Banjska bilo na oružanim vežbama na pasiljanskim livadama;

A2) general Mojsilović ne objašnjava kao to da se snimci sa oružanih treninga i vežbi nalaze na dronu koji su kosovske vlasti zaplenile od paramilitarne jedinice koja je se sukobila sa policijom Kosova u manastiru Banjska? Otkuda dron kojim upravlja Milan Radoičić snima oružane vežbe na vojnim poligonima u Srbiji i potom taj dron bude zaplenjen na Kosovu?

A3) Ako je na Kosovu zaplenjen dron koji snima tajne oružane vežbe na poligonu Vojske Srbije – da li je to dron Vojske Srbije? Otkuda onda on u rukama Milana Radoičića?

A4) General nije rekao KO se nalazi na snimcima koje su objavile kosovske vlasti? Od kada je snimak? Kako je dospeo u ruke kosovskih vlasti? Da li se na njemu nalaze ili ne nalaze ista lica koja su bila u manastiru Banjska?

B1) Ako Srbi sa severa Kosova jesu deo rezervnog sastava Vojske Srbije – da li su ti Srbi iz rezervnog sastava Vojske Srbije bili u manastiru Banjska, do zuba naoružani? Da li onda njihovo delovanje u manastiru Banjska na Kosovu predstavlja delovanje Vojske Srbije na teritoriji KFOR?

B2) Ako Vojska Srbie pounjava rezeve sa licima sa severa Kosova, da li ta lica su pod komandom Vojske Srbije u zoni delovanja KFOR?

B3) Da li su ti Srbi snimljeni dronom Milana Radoičića kako oružano vežbaju na vojnom poligonu u Srbiji?

B4) Da li velika količina teškog naoružanja koje im je zaplenjena na Kosovu predstavlja deo opreme Vojske Srbije? Kojim oružjem vežbaju pripadnici rezervnog sastava Vojske Srbije sa Kosova?

C) Ako načelnik generalštaba Vojske Srbije krši Ustav Srbije i Zakon o Vojsci Srbije, tako što aleksandra vučića naziva nepostojećom funkcijom: “vrhovni komadant”, onda znamo dve stvari:

(C1: da je načelnik generalštaba spreman da krši i zakon i Ustav države da bi zaštitio interese Aleksandra Vučića (koji NISU interesu Srbije);

C2: da Aleksandar Vučić iako mu zakon to zabranjuje, doista JESTE vrhovni komadant, čim to tako kaže načelnik generalštaba Vojske Srbije. A to znači da je Aleksandar Vučić vrhovni komadant i Milanu Radoičiću, i paravojnoj jedinici koja je izvršila akt terorizma u manastiru Banjska, i svim drugim jedinicama Srbije, formalnim i neformalnim, zakonitim i nezakonitim. Jer tako je načelnih generalštaba rekao. Srećna vam “Srbija na Zapadu”.

(https://n1info.rs/vesti/mojsilovic-milan-radoicic-nije-bio-na-obuci-na-pasuljanskim-livadama/…)