уторак, октобар 22, 2024

Kraljevski par doživio neugodnost u Sidneju

Slične objave

Podeli

ADELAIDE, 22.oktobra 2024. – Malo prije nego što je trebao početi sa obraćanjem u Parlamentu Novog Južnog Velsa u Sidneju, kralj Čarls i kraljica Kamila pred velikim auditorijem doživjeli su neugodnost koju će dugo pamtiti. Lidia Torp jedna od rijetkih senatora aboridžanskog naroda u Parlamentu Viktorije, približila se stolu s gostima i počela glasno da viče, ti nisi moj kralj, ti si genocidaš, odlazi iz moje zemlje i vratite nam otetu djecu.

Obezbjeđenje je brzo reagovalo i bez incidenta odvuklo gospođu Torp, ali je bilo vidljivo da je njezin protest ostavio traga na sve okupljene, iako s kralj Čarls trudio da pokaže kao da se ništa nije dogodilo.

Današnji mediji puni su izjava  kojima političari oba bloka pozivaju Lidiu Torp da se povuče iz politike osuđujući njen nastup, dok ona odgovara da će je bijeli ljudi morati da slušaju još najmanje tri godine.

Posebno je zanimljivo da je na kralja Čarlsa, još dok je bio prestolonasljednik daleke 1974. godine pokušan atentat  prilikom posjete Australiji.

V. V.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.