петак, октобар 18, 2024

Грујичић: Оставка градоначелника Лознице

Slične objave

Podeli

Градоначелник Лознице Видоје Петровић поднео је неопозиву оставку на ту функцију из здравствених и породичних разлога. Куриозитет је, да из сдмог текста оставке произилази да је написана и поднета 5. августа ове године, али је на писарници заведена тек 10. октобра.

С обзиром да се градоначелник Петровић месецима није појављивао на послу, претпоставља се да је ЈОШ у августу стављена на располагање председници локалног парламента Милени Манојловић Кнежевић са циљем да се обзнани у политички погодном тренутку.

SO Loznica (Foto: Predrag Lazić)

Иначе, на последњим локалним изборима Видоје Петровић је водио изразито персонализовану кампању за градоначелника Лознице и у тој кампањи у препуној сали Вуковог Дома културе представљен је двадесетпетоминутни филм под називом  “Визија развоја Лознице као пројекција развоја града рађена по идеји градоначелника Видоја Петровића, после вишегодишњих разговора са суграђанима.

У тој визији није било места за пројекат Јадар, а познато је да је он био први који је напустио Радну групу за пројекат “Јадар”. Исто тако у Плану развоја Града Лознице који је локални парламент усвојио у овој години, нији било ни помена о Рио Т инту и “пројекту Јадар”.

Очигледно је да је у вези са литијумском грозницом Видоје Петровић од стране Александра Вучића перципиран као непоуздан партнер и ова оставка се мора посматрати и у том контексту. Веома је могуће да је, поред здравствених и личних разлога, и очување личног интегритета био један од разлога за подношење оставке. Просто речено – човек није могао да дозволи да црвено-црна коалиција са њим поново “обрише патос” као ономад, деведестих, када је као начелник лозничке полиције смењен и остављен без егзистенције.

У сваком случају, лозничку политичку сцену очекује бурна јесен. Извршни органи града ће у наредних, највише месец дана, моћи да обављају само текуће послове у ком року мора бити изабран нови градоначелник или ће бити расписани нови локални избори. У нормалној земљи због легитимитета власти, локални избори би били једино могуће решење али, имајући у виду, политички амбијент у коме живимо, у Лозници је већ кренуло такмичење за партијског полтрона и послушника број један.

Мирослав Грујичић

(Аутор је одборник ССП Лозница)

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.