субота, октобар 12, 2024

Ivan Jovanović: Gradski budžet treba koristiti za razvoj Niša

Slične objave

Podeli

NIŠ, 11. oktobra 2024. – “Više od dve milijarde dinara tereta zaostalih zarada za 6.000 radnika propalih niških firmi ne sme da padne na leđa već dovoljno osiromašenih građana Niša. Insistiramo da lokalna vlast pronađe način da se sredstva obezbede iz republičkog budžeta. Činjenica je da u ovom slučaju država nije izvršila svoje obaveze, i namera gradonačelnika Dragoslava Pavlovića da grad izdvoji ovoliki novac je ništa drugo do pokušaj da se sakrije dugogodišnja nasposobnost sistema da zaštiti prava svojih građana“, kaže Ivan Jovanović, poverenik Pokreta slobodnih građana u Nišu.

Zašto bi Nišlije bile uskraćene za ovaj novac, zarad relaksacije republičkog budžeta? Uprkos pravosnažnim sudskim presudama, radnici čekaju svoj novac više od deceniju, a ovo sada je nepravedan potez kojim se odgovornost države prebacuje na Nišlije, dok se sve predstavlja kao pomoć radnicima. Ova odluka predstavlja iskazivanje lojalnosti SNS-u a ne pravedno rešenje za radnike“, izjavio je Jovanović.

On navodi da novac iz lokalnog budžeta mora da se koristi racionalno i isključivo za rešavanje problema u gradu poput popravke propadajuće infrastrukture ili zaštite životne sredine, za obrazovanje, edukaciju, sport i kulturu, a umesto toga otići će na ono što je Vučić obećao odavno a država trebala da reši. Sve ovo pada u drugi plan dok SNS koristi gradski budžet za rešavanje problema koji bi trebalo da se rešavaju na republičkom nivou.

“Ovaj potez nije ništa drugo do nastavak dugogodišnje prakse SNS-a da povlađuje centralnim vlastima, koristeći grad Niš i njegove građane kao kolateralnu štetu. Pozivamo gradonačelnika Pavlovića i lokalnu upravu da prestanu sa povlađivanjem Beogradu i konačno stanu u zaštitu interesa svog grada. Gradski budžet treba koristiti za razvoj Niša, za unapređenje infrastrukture i kvaliteta života svih građana, a ne za saniranje grešaka državnog aparata”, zaključio je Jovanović.

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.