уторак, октобар 1, 2024

Kokanović: Ana Brnabić je manipulator i prevarant

Slične objave

Podeli

Autor: Aleksandar Nastevski 

Građani i ekološki aktivisti okupili su se večeras ispred Doma Narodne skupštine, gde negoduju zbog neodržavanja sednice o litijumu koja je bila zakazana za danas u 14 časova, ali je tokom dana predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla kako “nema vremena za raspravu” i da će se “potruditi da to bude deo redovnog skupštinskog zasedanja”.

Ispred Skupštine okupljeni nose transparente i zastave Srbije i organizacije „Ne damo Jadar“, a sa razglasa se pušta muzika.

Među okupljenima su ekološki aktivisti Zlatko Kokanović iz „Ne damo Jadar“, Ivan Milutinović Buki i Ljiljana Bralović iz SEOS-a, ali i opozicioni političari koopredsednica stranke Zajedno profesorka Biljana Stojković i poslanici Demokratske stranke Zoran Lutovac, Dragana Rakić i Srđan Milivojević.

Zlatko Kokanović, Protest „Ne damo Jadar“ Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Zlatko Kokanović iz Udruženja „Ne damo Jadar“ obratio se okupljenima ispred Skupštine i istakao kako akcije aktivista zavise od poteza aktuelne vlasti.

„Sve priče su ispričane i mi vam nećemo dozvoliti da kopate. Možete da probate, mi vas čekamo.. Znamo da ne damo i nećete kopati“, poručio je Kokanović.

On je ocenio da se vlast „očigledno boji aktivista i građana“.

„Juče su zakazali sednicu u 14 časova, a onda su danas u 14 časova počeli da razmišljaju da li će se održati ili neće… Ana Brnabić je jedan prevarant, lažov, manipulator i ona nije dostojna te funkcije koju obavlja i svakim danom krši Ustav i zakone ove zemlje“, rekao je on.

Kokanović je istakao da „ceo državni vrh lobira za Rio Tinto“.

„Pitamo se da li su oni na platnom spisku kompanije ili je kompanija u sastavu Vlade Srbije… Kad god da se zakaže ova sednica (o litijumu) i naravno ako ne budemo zadovoljni ishodom sednice kako budu glasali, mi ćemo biti tu“, poručio je Kokanović.

Ekološki aktivista Ivan Milutinović Buki rekao je u obraćanju građanima da su „mladi ljudi iz celog sveta spremni da brane prirodu Srbije“.

„Dok oni za svoje bedne novce izdaju vašu i našu budućnost, poručujem im da neće kopati i istočna Srbija neće pasti, iako su nas prodali“, poručio je Milutinović Buki.

„Dok svi govore o Kosovu, tri okruga istočne Srbije, koji su veći po površini od Kosova, prodati su stranim kompanijama. Mi stojimo tamo u planini, napravili smo tvrđavu i ne damo. Neće kopati“, dodao je on.

(nova.rs)

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Prethodni tekst