четвртак, септембар 19, 2024

Vučić razgovarao sa kardinalom Pjetrom Parolinom

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 18. septembra 2024. (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa državnim sekretarom Vatikana kardinalom Pjetrom Parolinom o održavanju redovnog političkog dijaloga i saradnji Srbije sa Rimokatoličkom crkvom.

Srbija je opredeljena da sa Vatikanom nastavi da neguje i unapređuje konstruktivne odnose budući da delimo poglede na mnoga međunarodna pitanja, pre svega zaštite hrišćana i hrišćanskog nasleđa, kao i unapređenje ljudskih prava hišćana, naveo je Vučić na Instragramu.

“Naglasio sam da je za Srbiju od suštinskog značaja pitanje zaštite, poštovanja i unapređenje prava srpskog i ostalog nealbanskog stanovništva na Kosovu i Metohiji, kao i zaštita i obnova srpskog verskog i kulturnog nasleđa, pravoslavnih grobalja, kao i ugroženih spomenika kulture, posebno pravoslavnih crkava i manastira pod zaštitom UNESCO”, naveo je Vučić na Instagramu.

On je dodao da Srbija visoko ceni “principijelnu poziciju Vatikana po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova”.

Parolin, drugi čovek Vatikana, danas će posetiti Sremske Karlovce povodom obeležavanja 325. godišnjice Karlovačkog mira.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.