петак, октобар 18, 2024

Lutovac (DS): Pretplatu RTS treba da plaćaju samo članovi SNS

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 22. jula 2024. (Beta) – Poslanik i predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas da je osnovna delatnost RTS-a informativni program, koji se na toj televiziji po njegovoj oceni radi “u korist vladajuće Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića”, dok se od građana i sa najnižim primanjima traži da plaćaju povećanu pretplatu od 349 dinara.

Lutovac je na sednici Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije, na kojoj se raspravlja o povećanju pretplate, rekao i da s obzirom na to kakav je informativni program, pretplatu za RTS treba da plaćaju “samo članovi SNS-a, kojima je i namenjen”.

“U DS-u smatramo da treba da razgovaramo kako RTS privesti Ustavu i da se ponaša u skladu sa zakonima, a ne o tome kako da se pretpata povisi”, kazao je Lutovac. On je kazao da se plaćanje pretplate očekuje i od penzionera koji imaju najniže penzije, kao i od građana koji imaju plate do 50.000 dinara, kakvih po njegovoj oceni ima u velikom procentu.

“U Srbiji prema Forbsu ima 48 milijardera i 33.000 milionera, a zajedničko im je ili da su članovi SNS-a ili da su bliski SNS-u. Kad uzmete 48 milijardera i 33.000 milionera i stavite ih u prosek sa ovim jadnicima koji ne mogu da prežive sa svim platama, dobijete nešto što izgleda pristojnije (kao prosečna plata)”, rekao je Lutovac.