уторак, октобар 1, 2024

Duško Knežević nezadovoljan uslovima u zatvoru

Slične objave

Podeli

PODGORICA, 8. maja 2024. (Beta) – Uhapšeni biznismen Duško Knežević požalio se na uslove u istražnom zatvoru, u kome se nalazi od kada ga je Velika Britanija isporučila Crnoj Gori.

On je zatražio da mu se omogući poseta mitropolita Srpske pravoslavne crkve Joanikija.

U pismu Vladimiru Šćepanoviću, načelniku Istražnog zatvora u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, Kneževićev pravni tim navodi da se u on u ćeliji oseća klasustrofobično i da zahtevaju da bude prebačen u ćeliju u kojoj boravi uhapšeni predsednik opštine Budva Milo Božović.

Pet godina nakon što su crnogorske vlasti raspisale međunarodnu potjernicu, Velika Britanija je 30. aprila izručila Podgorici optuženog biznismena Duška Kneževića.

“Kad su me doveli ovde 30. aprila uveče, u ćeliji je bio samo jedan krevet, jastuk i dva čaršava. Sve sam stvari držao na podu, nisam imao ni čašu da popijem vodu. Sanitarni čvor je u potpunom raspadu, daska je razvaljena, klozetska šolja uopšte nije fiksirana i dok sedite postoji opasnost da se prevrne i da se povredim. Prostor iza rešetaka prema prozoru je pun prašine i paučine, što mi izaziva alergiju. Sve to liči na neko napušteno skladište. U ćošku prostorije postoji rupa iz koje vire krpe od neke kanalizacije ili curenja iz cevi koje vode ka radijatoru, napisao je Knežević”, objašnjavajući nezadovoljstvo zatvorskim uslovima.

Knežević traži i dolazak diplomatskog osoblja iz Ambasada Velike Britanije u Podgorici, jer je njihov državljanin.

1 KOMENTAR

Comments are closed.