петак, октобар 18, 2024

Predsednik Opštine Pljevlja: Sretenje je zajednički praznik svih Srba

Slične objave

Podeli

PODGORICA, 14. februara 2024. (Beta) – Predsednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš izjavio je sinoć da je “predstojeći praznik (Sretenje) zajednički praznik, a himna Bože pravde zajednička himna svih Srba, ma gde oni živeli”.

On je na svečanoj akademiji koja je počela izvođenjem srpske himne, u sali Centra za kulturu i koja je organizovana povodom obeležavanja 220 godina od Prvog srpskog ustanka i 189 godina od proglašenja Sretenjskog ustava, kazao da je u četvrtak praznik pljevaljskih Srba, ništa manje od Srba u samoj Srbiji.

Dario Vraneš (Foto: vijesti.me)

“Sutra je praznik i pljevaljskih Srba, nas koje od naše etničke matice deli prevoj koji se zove Jabuka. Tu Jabuku su vekovima, oni koji nam ne misle dobro, svim silama, pokušavali da pretvore u jabuku razdora. Tako je bilo i do pre četiri godine, ali je uprkos svemu kroz sve to vreme ta jabuka bila ostala i biće jabuka sloge, mira i ljubavi jabuka koja spaja i koja poziva na jedinstvo”, rekao je Vraneš.

Najava svečanosti izazvala je burne reakcije dela javnosti i opozicije na lokalnom i državnom nivou. Od partija pljevaljske vlasti, potez Vraneša ranije su kritikovali samo iz Građanskog pokreta (GP) URA, poručujući da “Pljevlja pripadaju svima”.

Predsednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković, inače rođeni Pljevljak, izjavio je da su “primitivizam i nacionalistička politika koja ruši građanski karakter Pljevalja i Crne Gore sada već konstanta u političkom životu Crne Gore”.

Dario Vraneš samo neskriveno pokazuje pravo lice ove parlamentarne većine i namerno zabija prst u oko PES-u, Demokratama i URI pokazujući na taj način da su zapravo Nova srpska demokratija i Andrija Mandić vlasnici ove većine i da su oni ti koji se pitaju u Crnoj Gori, kazao je Živković.