среда, октобар 2, 2024

Evropsko prvenstvo za rukometaše: Nemci na startu pobedili Švajcarce pred rekordnih  53.586 gledalaca

Slične objave

Podeli

Rukometna reprezentacija Nemačke savladala je selekciju Švajcarske 27:14 u prvom meču grupe A na Evropskom prvenstvu. Na ovoj utakmici je oboren svetski rekord po broju navijača na rukometnom duelu.

Selekcija Nemačke upisala je prvi trijumf na prvenstvu Evrope i trenutno se nalazi na deobi prvog mesta u grupi A sa Francuskom koja je trijumfovala nad Severnom Makedonijom.

Nemačka je od starta meča postavila visok ritam igre koji Švajcarska nije uspela da upasivi. Domaćin turnira je nastavio sa odličnom igrom i u drugom poluvremenu što je rezultovalo ubedljivom pobedom. Najefikasniji igrač meča bio je maestralni Juri Knor sa šest pogodaka, u timu Švajcarske istakao se Leni Rubin sa četiri gola.

Rukometnu predstavu upriličili su i navijači na tribinama stadiona Merkur Špil arene, njih 53.586, čime je oboren svetski rekord po broju navijača na rukometnoj utakmici.

Po dve prvoplasirane selekcije u preliminarnoj rundi iz grupa A, B i C plasiraće se u glavnu rundu i biće smeštene u Prvu grupu, dok će timovi iz D, E i F grupa sačiniti Drugu grupu glavne runde.

Rezultati grupe A:

Francuska – Severna Makedonija 39:29
Nemačka – Švajcarska 27:14

Grupa A:

1. Nemačka 2
2. Francuska 2
3. Severna Makedonija 0
4. Švajcarska 0

Izvor RTS