петак, октобар 18, 2024

Novak i Olga bolji od Kine

Slične objave

Podeli

ADELAIDA, 1. januara 2024. – Na prvom United Cupu u Perthu, zapadna Australija, Novak Đoković i Olga Danilović pobijedili su najbolje tenisere Kine rezultatom 2 1. Prvo je Novak u fenomenalnoj atmosferi, u kojoj su ga naši ljudi bodrili s velikim brojem srpskih, ali i ponekom makedonskom i crnogorskom zastavom, lagano bez velikih napora, igrajući samo povremeno najbolju verziju njegovog tenisa, bio bolji od najboljeg Kineza Zang Zhizhena, 52. igrača svijeta, rezultatom 6  3   6   2, a onda je Olga Danilović morala da prizna da je Zheng Uinwen bolja teniserka  u ovom trenutku, rezultatom 6  2   6  2.

U odlučujućem susretu parova, viđena jer žestoka borba, a nošeni silnim navijanjem sa tribina, Novak i Olga, u trećem su setu bili bolji s 10  6. Poslije susreta, svi zajedno dočekali su Novu godinu, a veselje je predvodio pobjednički par, kojima su se pridružili svi koji su sjedili u boksu reprezentacije Srbije, uključujući selektora Viktora Troickog i Novakovog trenera Gorana Ivaniševića.

U utorak Srbija mora da pobijedi Češku da bi se kvalifikovala za polufinalne borbe.

Novi zločin u Adelaidi

Godina koju smo ispratili, pamtiće se u glavnom gradu Južne Australije i po do sada nezabilježenim nasiljem nad ženama, velikom broju ubistava i gotovo zaprepašćujućim brojem poginulih u saobraćaju ili na plažama.

Posljednji slučaj ipak je šokirao Adelaide, jer samo desetak dana nakon što je ubijen najpoznatiji pedijatar u Australiji, o čemu je PORTAL FORUM pisao, desilo se novo ubistvo u kojem je žrtva mlada i vrlo poznata sportiskinja Melissa Hoskins (32).

Adelaida (foto: insiderguides.com.au)

Nesretnu ženu je ispred kuće u kojoj su živjeli, automobilom ubio suprug Rohan Denis (33), isto tako jedan od vrlo poznatih sportista. Razloge ubistva javnost nagađa, a tragedija je veća ako se zna da je par, koji se vjenčao 2018. godine iza sebe ostavio dvoje male djece.

Melissa Hoskins  osvajačica je zlata na dvoranskom biciklističkom prvenstvu svijeta 2015. godine kojom prilikom je oborila i dotadašnji svjetski rekord, a na Olimpijadi u Londonu 2012. godine zamalo je izgubila bronzanu medalju. Rohan Denis osvajač je dvije titule svjetkog prvaka u dvoranskom biciklizmu i više puta je bio najbolji biciklista Australije.

V. V.