петак, октобар 4, 2024

Na Palama skup podrške porodici Dodik

Slične objave

Podeli

PALE 23. oktobra 2023. – Na Palama je održan skup na kojem se potpisuje peticija podrške predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i njegovoj porodici, objavila je Radio-televizija RS.

RTRS je objavila fotografiju skupa, na kojoj se vidi da se okupilo tridesetak osoba, uglavnom funkcionera Dodikovog Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD). Oni nose transparent na kojem je ispisano: “I mi smo porodica Milorada Dodika!”.

Skupu prisustvuje i zamenik predsedavajuće Saveta ministara BiH i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, koji je potpisao peticiju. “Potpuno je jasno da Dodik sprovodi politiku očuvanja i jačana RS i njene ustavnosti. I to nesmetano i neometano, širom sveta”, rekao je Košarac.

Okupljeni su ocenili da su sankcije, koje su SAD uvele sinu i kćerki Milorada Dodika, “ogledalo američke nemoći, zbog čega šalju neizmernu podršku svom demokratskom izabranom predsedniku i njegovoj porodici koji su na meti orkestriranih napada”.

Igor i Gorica Dodik su pre dva dana stavljeni na američku “crnu listu” zbog, kako je obrazloženo, umešanosti u korupciju, kao i zbog retorike i delovanja kojima narušavaju Dejtonski sporazum i Ustav BiH.

RTRS