среда, октобар 2, 2024

Završen 20. protest ispred RTS-a: Srbija nije gluva soba

Slične objave

Podeli

N. D./Beta

Protest „Srbija protiv nasilja“ završen je večeras ispred zgrade RTS-a, uz najavu okupljanja i iduće sedmice.

Kako javlja reporter agencije Beta, prethodno su okupljeni zvižducima i duvanjem u trube izrazili nezadovoljstvo radom Javnog servisa Srbije, a na pomen imena direktora i glavnog i odgovornog urednika Dragana Bujoševića i Nenada Lj. Stefanovića i gromoglasno zviždali.

Pesnik i član Saveza ekoloških organizacija Srbije, Jevđenije Julijan Dimitrijević, pozdravio je okupljene ispred RTS-a rekavši da oni odbijaju „da Srbija bude gluva soba u kojoj će se čuti samo za parizer“.

Moderator protesta Smiljan Banjac rekao je ispred RTS-a da generalni direktor javnog servisa Dragan Bujošević i glavni urednik Nenad Lj. Stefanović odbijaju da informišu građane Srbije o svim temama od značaja.

On je nakon obraćanja dvojice govornika pred okupljenima još jednom pročitao zahteve protesta. Banjac je istakao da programe Javnog servisa Srbije plaćaju svi građani, i da okupljeni samo traže da radi u skladu sa Ustavom i zakonima Srbije.

On je kazao da je 20-tak ljudi na RTS-u u potpunosti stavilo taj medij u službi vlasti, te pozvao ostale kojih, kako je rekao ima na hiljade, da prestanu da ćute. Optužio je rukovodstvo RTS-a da stavilo u službu vlasti, te ih nazvao poltronima i ulizicama, podsetivši pri tome na naćin na koji izveštavaju, ali ne i o mnogobrojnim aferama.

Da li ste vi normalni gde vam je integritet i profesionalizam“, kazao je Banjac i ocenio da među rukovodstvom RTS-a „vlada slepilo na sve što se dešava u Srbiji, osim kada su u pitanju aktivnosti vlasti“. „Preigrali ste se čak i za vaše profesionalne standarde koji su najniži u proteklih 30 godina, sram vas bilo“, poručio je on.

Protest „Srbija protiv nasilja“ završen je večeras ispred zgrade RTS-a, uz najavu okupljanja i iduće sedmice. Protest