недеља, септембар 22, 2024

Nema mira među popovima u Australiji

Slične objave

Podeli

ADELAIDA, 19. marta 2023. – Da su afere među crkvenim organizacijama, koje su osnovni organ okupljanja naroda, poznato je svakom i lošije obaviještenom pripadniku srpskog naroda u Australiji.

Umjesto da budu koheziono tijelo koje pomaže svojem narodu u teškim trenucima, događa se obratno, Srpska pravoslavna crkva je glavni razlog podijeljenosti ljudi koji dolaze sa prostora Balkana, a koji su po etničkoj pripadnosti Srbi, pravoslavne vjeroispovjesti.

Odlaskom Mirka Dobrijevića odnosno Vladike Irineja iz Australije, koji je deset godina provodio teror nad svima onima koji su mu se zamjerili, ponadali su se neki od starosjedilaca, da je podjelama, mržnji, licemjerstvu i pljačkanju uglavnom ostarjelih vjernika došao kraj.

Vladika Irinej, propali student jezuitskog Univerziteta Lozola u rodnoj Americi, odjeven u svilu i kadifu, deset je godina terorizirao srpske vjernike, slavio imendane u stilu Al Caponea, njemu u čast postavljeni su u crkvama ikonostasi s njegovim likom, a sve neposlušne kažnjavao je na brzinu po kanonskom pravu, izbacivanjem iz pravoslavlja i prokletstvom.

Kad je lažni Mitropolit shvatio da Australija do njega i njegove mantije drži kao do lanjskog snijega, bilo je kasno. Za obje strane, za posvađani i mržnjom podijeljeni srpski narod, koji se od Mirka neće oporaviti makar do uskrsnuća svih živih bića, a za njega jer je prokockao priliku da postane ne samo prvi Mitropolit, a ne samo vladika, nego i car svih vjerujućih pripadnika njegovog naroda u Australiji, čiji jezik govori koji miligram procenta bolje od budućeg srpskog kralja na Dedinju.

Ostaci Irinejeve strahovlade kao kancer šire se srpskom pravoslavnom crkvom u Australiji, a obnavljanje slobodne SPC je njegov najveći doprinos tome, veći i od materijalne štete koja se prije svega ogleda u sudskim troškovima od preko pet milona AUS dolara, u sporovima koje je suludi manijak u mantiji, pokretao, vodio tražeci da sve crkve i svi sveštenici budu članovi njegove kompanije koju je registrovao na svoje ime.

Kad je pod pratnjom aerodromske policije protjeran u rodni mu Klivlend, potpisniku ovih redova, zasijalo je sunce poslije deset godina sudovanja, suočavanja, svjedočenja i dokazivanja australijskoj javnosti o kakvom se psihopat i lopovu radi.

Njegova kriminalna hobotnica još uvijek nažalost, čvrstim pipcima drži veliki broj onih koji vladaju crkvama i koji imaju podobne sveštenike, kao direktne nastavljače mafijaško-mantijaških poslova. Najnoviji primjer iz Adelaide samo je jedan od mnogih. Uprava jedne od dviju parohija, je prevarila mladog sveštenika iz Srbije koji je po pozivu, stigao prije šest godina s familijom. Ovih dana, razočaran lažnim obećanjima onih koji su trideset godina u upravi, vraća se kući, a parohija dobija novog sveštenika, koji je njima lojalan i koji se neće suprostavljati zahtjevima još uvijek, u nekim crkvama, vladajućim “irinejevcima”.

Ni prvi ni zadnji, ali sigurno je jedno, ostaci Irinejevog antiljudskog, pa samim tim i antivjerskog odnosa prema drugima, razaraće SCP u Australiji, dugo vremena pred nama. Lako je i prostim okom potvrditi navedeno, hramovi su uglavnom prazni, a neki popovi postali su zidari, uberovci i tjelohranitelji. Rekao bi ne mali broj ljudi, konačno….

V. Vukoje