недеља, октобар 6, 2024

Dani RS u Srbiji

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 23. septembra 2021. – U organizaciji Predstavništva Republike Srpske (RS) u Srbiji od 22-29. septembra održaće se manifestacija Dani Srpske u Srbiji. Nakon promocije investicionih potencijala poslovnih i slobodnih zona RS sa akcentom na slobodne zone u Podrinju u Knez Mihailovoj ulici (kod Kulturnog centra Beograda) održana je promocija Turističke ponude Republike Srpske.

Nakon Beograda RS će se danas predstaviti u Kruševcu, slede (petak) Kraljevo i Šid, Kragujevac, Kikinda, Zrenjanin, Sečanj, Niš (ponedeljak, 27. septembra), Subotica i Novi Sad.

foto: portalforum.rs (iz publikacije)

U solidnoj publikaciji na engleskom jeziku Hit the road! (Put pod noge) najpre je predstavljena Banja Luka, sa spomenikom Petru Kočiću u gradskom parku, utvrđenju Kastel, Gospodskom (Veselina Masleše) ulicom, slapovima u mestu Krupa na Vrbasu, pravoslavna Saborna crkva Hrista Spasitelja, ali bez fotografije znamenite Ferhadije.

Predstavljeno je nekoliko etno sela, srenjevekovna tvrđana Boćac, reka Sana, turistički kompleks Pliva, Nacionalni park Kozara, zvorničko jezero i reka Drina, Jahorina, Crveno kamenje Sokolac, konjička farma Borike, Nacionalni park Sutjeska, peščane piramide u Foči, poznati višegradski i Arslanagića most…

D. B.