недеља, септембар 8, 2024

Eva Zajškovska Hernik Ursuli fon der Lajen: Treba da idete u zatvor

Slične objave

Podeli

Poljska evroparlamentarka Eva Zajškovska Hernik osmelila se da u Evropskom parlamentu predsednici Ursuli fon der Lajen kaže, kako je rekla, ono što mnogi o njoj misle.

Gospođo predsednice, uvaženi članovi parlamenta, Gospođo Ursula, vreme je da va, neko direktno kaže šta većina Evropljana misli o vama. Vaš izbor za predsednicu Evropske komisije u prethodnom mandatu bio je velika greška i neki ljudi još i danas imaju mamurluk od te odluke. Vi ste lice evropskog “Zelenog dogovora”, koji uništava evropsku ekonomiju i poljoprivredu, što vodi do toga da Evropa postaje ekonomski zaostala. Vi ste lice svih klimatskih ludosti, koje vode do toga da mi Evropljani, postajemo sve siromašniji i siromašniji. I, konačno, Vi ste lice migracionog pakta i ja Vam se obraćam kao žena ženi, kao majka majci.

Kako Vas nije sramota promovisati nešto poput Migracionog pakta koji milione žena i dece u Evropi dovodi u opasnost na ulicama njihovih vlastitih gradova.

Vi ste odgovorni za svako silovanje, za svaki napad, za svaku tragediju uzrokovanu prilivom ilegalnih migranata, zato jer ste Vi ona koja je pozvala te ljude ovde u Evropu.

I zato što to radite trebate ići u zatvor a ne u Evropsku komisiju. Vaše prisustvo kao šefa Evropske komisije predstavlja propast, daljnju propast Evropske unije. I znate li šta mislimo o evropskom “Zelenom dogovoru”?! Znate li šta mislimo o migracionoj akciji?! Ovo. (cepa hartiju)

Čak ni ne gledate u mom pravcu. Sramota. Želimo Evropu slobodnih i suverenih država, a ne bolesnu, levičarsku ideologiju.

A od Poljske mičite ruke i svim vojnicima koji brane istočne granice Evropske unije u ovom momentu trebate se pokloniti.

D. B. 

Pogledajte snimak obraćanja poljske evroparlamentarke.